Chocolate Tree Madagascar Ambanja milk 50%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tässä se sitten on. Pohdiskelin pitkään ja hartaasti josko ottaisin suklaakaupan valikoimiin maitosuklaita ja maustettuja suklaita. Otin. Chocolate Tree on ensimmäinen ko. suklaiden toimittaja, koska heidän valikoimastaan löytyi useita mielenkiintoisia suklaita, joista toki myös kirjoitan lähitulevaisuudessa. Tämä ei ole vaalein (kaakaopitoisuudella mitattuna)  suklaa blogissani, mutta ensimmäinen madagaskarilaisesta kaakaosta valmistettu maitosuklaa. Olen madagaskarilaisen kaakaon fani, joten odotan mielenkiinnolla mitä 25% maitopitoisuus on tuonut tähän täysin luomua olevaan suklaaseen. Olin hetken verran epätietoinen Ambanjan ja yleisemmin käytetyn alkuperän, Sambiranon välisestä suhteesta, mutta nyt olen kartalla: ne ovat yksi ja sama asia, joten tämä kaakao tulee maineikkaalta Åkessonin plantaasilta Sambiranon laaksosta.

Chocolate Tree Madagascar Ambanja milk 50%Pidän kovasti näistä nykyisistä Chocolate Treen kääreistä. Ne ovat ehdottomasti kauneimmasta päässä markkinoilla olevista. Suklaalevy on 80g painoinen, mutta itse asiassa se koostuukin kahdesta yksittäiskääritystä 40g levystä. Tämä on itse asiassa varsin näppärä tapa paketoida suklaalevy joka on merkittävästi suurempi (30-60%) kuin useimmat laatusuklaat. Avaan kääreet ja… no huh, onpas vain vaaleaa suklaata väriltään! Olen niin tottunut katselemaan vain tummia levyjä.

Haistan sekä madagaskarilaisen kaakaon hedelmäisyyden että maidon. Tuoksu on todella hyvä, vaikka en olekaan muutamaan vuoteen nuuhkinut maitosuklaita, mutta on hyvä muistaa että tämä suklaa on 50% kaakaota eikä mitään markettien 25% kaakaopitoisuuden suklaata. Suklaan koostumus on melko sileä. Ei tämä kaikista sileintä koskaan ole, mutta silti miellyttävä ja kermainen koostumukseltaan. Suklaan sulaminen kestää hetken, mutta sulettuaan suusta löytyy miellyttävää sulanutta suklaanestettä.

Ensimmäisenä makuna esiin tulee maito. Kuonnioitettavalla kakkossijalla tulee sitten hedelmäinen kaakao. Olen hieman yllättynyt siitä kuinka hyvin nämä kaksi itse asiassa sopivat yhteen. Olen samalla hieman hämmentynyt, koska tämä todellakin maistuu maitosuklaalta mutta sisältää myös rakastamiani hedelmäisä makuja. Suurin dilemmani tämän suklaan äärellä on tämä: Maitoisuus saa aivoni ajattelemaan että tässä pitäisi olla sokeriakin kovalla kädellä, mutta koska kaakaota on 50% ja maitoa 25%, jää sokerille vain 25% eli saman verran kuin 75% tummassa laatusuklaassa! Koskapa aivoni siis kuvittelevat tämä olevan maitosuklaata (kuten onkin…) ja odottavat sokeripläjäystä, ovat makuhermoni samalla hieman hämmentyneitä siitä pienen pienestä tumman suklaan kitkeryydestä, joka suklaasta löytyy. Onhan tämä kuitenkin 50% kaakaopitoisuudeltaan. Tällaisiin maitosuklaisiin pitänee minunkin tottua.

Mausta löytynyt lievä kitkeryys on selvemmin esillä jälkimaussa. Sokerilla ja maidolla ei ole varsinaisia jälkimakuja, joten jälkimaku tulee kakaosta. Valitettavasti hedelmäisyys katosi jonnekin matkalla mausta jälkimakuun. Jälkimaku jättää jokseenkin kylmäksi, mutta on kuitenkin ok.

Ainesosat: luomu kaakaopavut, luomu maitojauhe, luomu ruokosokeri & luomu kaakaovoi

Vastaa