Areté Peru ‘Phantom’ 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

En välitä tekstin kopioimisesta aiemmista arvioistani, joten voit lukea ajatuksistani kääreistä täältä. Kommentoin kuitenkin itse suklaalevyä. Se on nimittäin varsin vaalea ollakseen 70%, joten laitoin viereen pari 30% maustamatonta maitosuklaata. Väriero ei ollut kovin merkittävä, katso itse kuvasta alempana.

Tuoksu on varsin miellyttävä. Siinä on rusinaa ja punaviiniäkin. Tuoksu on myös hapokas, mutta voisi olla hieman hedelmäisempi ollakseen täydellinen.

Sulanut suklaa on sileää, mutta sulaa hitaasti ilman lisättyä kaakaovoita. Suutuntuma on hieman kuivanpuoleinen joka sopii “hyvin” punaviinimäisen tuoksun ja maun kanssa.

Maku on rusinaisuudessaan melko voimakas ja sanoisinkin, että maku on lähempänä punaviiniä kuin rusinaa. Viiniä juomattomalle (minulle) tämä ei ole pelkästään hyvä asia. Onneksi viinimäiset maut eivät ole yhtä voimakkaita kuin olivat esimerkiksi Belyziumin suklaissa, mutta kuitenkin merkittäviä. Suklaassa on myös kitkeryyttä, mutta sekin jää enimmäkseen viinimäisyyden taakse piiloon. Hapokkuuttakin tässä on. Pidän yleensäkin hapokkaista suklaista eikä tämäkään siinä mielessä poikkea aiemmista, mutta olen vähän kahden vaiheilla tämän suklaan suhteen kokonaisuudessaan. Tästä ei tule suosikkiani, mutta varmasti maistelisin tätä toisenkin kerran.

Jälkimaku on viinimäisyyden osalta miedompi, mutta edelleen sitä löytyy. Tuoksussa esiin tullut rusina löytyy myös täältä jälkimausta. Jälkimaku on itse asiassa parempi kuin itse maku.

Ainesosat: Kaakaomassa & luomu ruokosokeri

Arete Peru 'Phantom' 70%

Vastaa