Areté Guatemala Lachua Microlot 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Koskapa arvioin vasta erinomaisen Fijiläisen suklaalevyn Aretélta, en nyt mene sen yksityiskohtaismemin kääreiden ja levyn ulkoasuun, sillä ne ovat aika identtiset. Erona on ainoastaan kuvion väritys kääreissä.

Suklaasta tuleva tuoksu on jonkin verran hapokas ja hedelmäinen. Rusina tai luumu ovat päätuoksuina suklaassa, mutta löytyy tästä paljon muutakin. Tuoksu on erittäin herkullinen, eikä siinä ole lainkaan kitkeriä tai synkkiä ominaisuuksia. Tällaisen suklaan nuuhkiminen on huippua hommaa!

Aivan kuten Fiji-levy, on tämäkin suklaa valmistettu ainoastaan kaakaosta ja sokerista, eikä lisättyä kaakaovoita ole lainkaan. Tässäkin tapauksessa se aiheuttaa sen, että suklaa sulaa suuhun hieman hitaammin kuin monet muut. Muistini mukaan Fiji-levy oli koostumukseltaan täysin sileä kun tässä tuntuu ihan pientä jauhoisuutta. Tämä suklaa on myös sulaessaa hieman juoksevampaa kuin edellinen.

Tuoksun viitoittamalla tiellä liikkuva maku on myöskin hedelmäinen. Ihan kuin tässä olisi kaksi erillistä makua: hedelmäinen toisaalta, mutta tummempi ja “suklaisempi” toisaalta. Voimakkaimmat hedelmäiset maut tulevat jännästi esiin vasta sitten kun suklaan imeskelyn lopettaa. Hapokkuuskin on varsin voimakasta ja voisin helposti kuvitella maistavani madagaskarilaista kaakaota, jos sokkona maistelisin. Syötyäni puolet 65g levystä huomaan hapokkuuden ja rusinan maun olevan varsin vahvaa, mutta edelleen nautinnollinen.

Jälkimausta löytyy hieman kitkeryyttä. Itse asiassa kitkeryys vielä voimistuu, kun odottelen vähän lisää.  Viimeinen tunne ja maku suussa on kuiva ja rusinainen.

Ainesosat: Kaakaomassa & luomu ruokosokeri

Areté Guatemala Lachua 70%

Vastaa