Georgia Ramon Haiti 80%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Georgia Ramon Haiti 80%Olen nähnyt monenlaisia tyylikkäitä kääreitä laatusuklaissa, mutta tämä on ehdottomasti yksi uusimmista suosikeistani. Sen lisäksi, että musta taustaväri luo vahvan kontrastin kirkkaille väreille, on myös Haitin ja voodoon yhdistäminen kääreen kuvassa nerokasta! Georgia Ramon vaikuttaa olevan hyvä tämäntyyppisissä jutuissa, josta kielii myös nimillä ja sukupuolilla leikittelevä yrityksen nimi. Kumpihan mahtaa keksiä näitä juttuja, Georg vai Ramona. Pieni 50g levy on jaoteltu erikokoisilla palasilla. Palojen eri kokoja on kymmenen, palasia enemmän. Suklaan visuaalinen puoli on ihan täydellinen.

80% tumman suklaan tuoksu on tavallaan voimakas, mutta ei kuitenkaan liiaksi. Tuoksu on sellainen “haluan syödä tämän heti” -tuoksu. Kukkamaisia tai hedelmäisiä tuoksuja suklaasta ei kuitenkaan löydy, mutta nuuskisin tällaista suklaata mielellään koko päivän, jos se olisi mahdollista.

Suklaan koostumus on sileä. Se sulaa helposti kieleni päällä ja muuntautuu tarttuvaksi, paksuksi nesteeksi. Suklaa tuntuu todella yleelliseltä ja miellyttävältä, koska tässä ei ole juuri lainkaan rakeisuutta. Hyvä niin!

Pistän palasen suuhuni ja ensi alkuun tämän Trinitario & Criollo -suklaan maku on mieto. Hetken kuluttua makuja alkaa vyöryä esiin, mutta juuri kun luulin makujen vain lisääntyvän ja lisääntyvän niiden hyökyaalto laantuu. Maut tasaantuvat ja pääsen maistamaan sen varsinaisen, tasaisemman maun. Täytyy sanoa että kaipaan kukkaisia vivahteita ja kypsien viikunoiden ja kirsikoiden makua, joista kääreissä puhuttiin. Ei tässä mitään vikaa ole, tästä vain puuttuu niitä juttuja, joista pidän eniten tummissa alkuperäsuklaissa. Sentään kitkeryys on varsin hillityllä tasolla. Tämän ansiosta suklaata on helppo syödä, vaikka kaakaopitoisuus onkin korkeanpuoleinen.

Koska maussa ei ollut huonoa kitkeryyttä, ei sitä ole myöskään jälkimaussa. Suuta vähän kuivaa, eikä maitohörppy olisi pahitteeksi, mutta pärjään kyllä ilmankin. Jälkmausta löytyy mielestäni aavistus tupakkaa ja muita maanläheisiä makuja.

Ainesosat: luomu kaakaomassa, luomu raakaruokosokeri & luomu kaakaovoi

Vastaa