Georgia Ramon Congo 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Suklaan tunnistaa kääreiden ulkonäöstä helposti Georgia Ramonin suklaalevyksi. Se näyttää hyvältä, mutta ei ihan yhtä hyvältä kuin heidän haitilaisen levyn kääre. Pidän myös siitä, että tämän valmistajan kääreet yleensäkin tuovat mieleen käytetyn kaakaon alkuperän.

Tuoksu on melko nautraali, sillä tässä ei ole merkittävän kitkeriä tai pistäviä, mutta toisaalta ei myöskään hedelmäisiä tai iloisia tuoksuja. Tämä tuoksuu melko perustummalle suklaalle, mikä tietenkään ei ole huono asia sekään.

Jo ensimmäistä palaa imeskellessä huomasin että suklaan koostumuksessa on huomattavaa rakeisuutta. Koskapa itse pidän yleensä todella sileistä suklaista, tähän asiaan kiinnittää nopeasti huomion. En osaa selittää tätä sen tarkemmin, mutta yleisfiilis suklaassa on “ohuehko”. Tämä koskee suklaata ennen ja jälkeen sulamisen, sekä sen aikana.

Liian mietojen tuoksujen jälkeen olin hieman huolissani siitä, että mautkin jäisivät neutraaleiksi ja keskinkertaisiksi. Onneksi tämä pelko osoittautuu täysin turhaksi, sillä suklaassa on varsin hyvä maku. Itse asiassa maku on loistava! Kuvailisin makua miedosti hedelmäiseksi ja etupäässä mieleen tulevat miedommat hedelmät kuten persikka ja banaani. Suklaassa ei ole pahaa kitkeryyttä, eikä makeuskaan ole liiallista. Kaikki maut ovat hyvässä tasapainossa ja tätä vain haluaa syödä lisää ja lisää.

Nyt on tunnustuksen paikka: Olen aina ollut hieman ennakkoluuloinen afrikkalaista kaakaota kohtaan. Se voi johtua mm. kaikesta pahasta mitä jatkuvasti lukee liittyen Norsunluurannikon ja Ghanan ongelmista liittyen lapsityövoiman käyttöön yms. Maisteltuani viime aikoina muutamaakin hyvää sekä tansanialaisesta että nyt kongolaisesta kaakaosta valmistettuja suklaita on varmaan itsekin hyvä palauttaa mieliin, että hyvänmakuisen suklaan aikaansaaminen on monien tekijöiden summa ja liika yleistäminen on pahasta. Anteeksi Afrikka!

Herkulliset maut luovat paineita jälkimaulle. Onko se yhtä hyvä, parempi, vaiko huonompi kuin maku? Yleisesti ottaen ei ole mukava syödä ensin herkullista suklaata huomatakseen sitten että siitä jää paha ja kitkerä jälkimaku. Tällä kertaa ei kuitenkaan ole syytä huoleen. Jälkimaku ei ole yhtä hedelmäinen ja vivahteikas kuin itse maku, mutta edelleen varsin hyvä. Pahoja tai kitkeriä makuja ei ole havaittavissa. Olisin ehkä toivonut hedelmäisten makujen viipyilevän hieman pidempään, mutta ihan kaikkea ei ilmeisesti voi saada.

Ainesosat: luomu kaakaomassa, luomu raakaruokosokeri & luomu kaakaovoi

Georgia Ramon Congo 70% 1

Vastaa