Georgia Ramon Brasilien 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Georgia Ramon Brasilien 70%Viimeisin arvioimani suklaa ennen tätä oli saman valmistajan suklaa, jossa kaakao oli Haitista. Se oli ulkonäöltään mielestäni erittäin tyylikäs ja elegantti. Tämä brasilialainen levy, tai ainakaan sen kääreet, eivät mielestäni ole yhtä tyylikkäät. Tämäkin näyttää hyvältä, mutta ei täydelliseltä. Itse suklaalevy näyttää ihan samalta kuin haitilainenkin, mutta kääreen valkea ja vaaleat värit eivät nyt vain ole tarpeeksi, vaikka muistuttavatkin kesästä ja iloisuudesta, joita tämän hetken lumisesta ja pimeästä Oulusta on vaikea löytää.

Suklaan tuoksu on alkuun erittäin hedelmäinen ja vivahteikas. Pian päätuoksuksi nousee pippurinen ja jopa mausteinen tuoksu. Hedelmäinen tuoksu oli enemmän minun makuuni, mutta kukapa tietää kumpi, jos kumpikaan, tuoksu löytyy suklaasta maun muodossa. Pippurinen tuoksu vaikuttaisi olevan hallitseva, koskapa hedelmäinen ei enää tunnu pääsevän esiin.

Suklaan koostumus on sileä mutta samalla paksu ja hieman kuivakka. En tarkoita tässä kuivuudella sitä suuta kuivaavaa tunnetta, jota (paljon) tummemmilla suklailla yleensä esiintyy, vaan tässä itse suklaa tuntuu hieman kuivakalta.

Ensimmäisessä suuhuni pääsevässä suklaapalassa ainakaan ei ole mitään merkittävän hallitsevaa makua. Suklaa maistuu kivalta, jopa hyvältä, mutta ei varsinaisesti lainkaan siltä, miltä suklaa tuoksui ennen maistamista. Kitkeryyttä tässä ei ole. Itse asiassa suklaa maistuu melko vaalealta. Sanoisinpa myös että tämä suklaa on todella makeaa. Voisi helposti kuvitella että sokeria olisi tässä enemmänkin kuin 30%. Onko tämä jo liian makeaa? Jos tässä maussa olisi jotain käänteitä tai yllätyksiä, saattaisin pitää tästä kovastikin. Hedelmäiset ja iloiset maut saisivat minutkin ainakin iloiseksi. Tällaisena tämä jää hieman liian neutraaliksi ja makeaksi. Tämä on varmasti helppo tumma suklaa sellaiselle, joka ehkä ei vielä ole niin tottunut vivahteikkaisiin tummiin suklaisiin.

Suklaan maussa ei ollut kitkeryyttä, mutta pitkässä jälkimakuvaiheessa sitä on jonkin verran. Suklaan makeuskin tuntuu selvästi jälkimaussa vielä pitkään suklaan katoamisen jälkeen. Pidin itse mausta varmaan hieman enemmän kuin jälkimausta.

Ainesosat: luomu kaakaomassa, luomu raakaruokosokeri & luomu kaakaovoi

Vastaa