Areté Fiji Mataswalevu 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämä on pitkästä aikaa ensimmäinen USA-valmisteinen suklaa. Mantereen länsirannikolla työskentelevä kaveri toi pyynnöstä kymmenkunta paikallista suklaalevyä ja tämä on minulle sekä ensimmäinen Aretén valmistama suklaalevy, että ensikosketus Fijiläiseen kaakaohon. Huomasinpas sellaisenkin asian, että Areté on yksi harvoista suklaayhtiöistä, jotka käyttävät kaakaovoina kulloisestakin kaakaosta itse eroteltua kaakaovoita, JOS suklaassa ylipäätään sattuu olemaan kaakaovoita!

Pahvikääre sellofaanipussiin pakatun suklaalevyn ympärillä ei tee suurta vaikutusta. Se näyttää vähän liian kotitekoiselta. Tarkemmassa tutkiskelussa näyttäisi jopa siltä, että yläosan painatukset olisi itse leimattu kääreisiin..? Se minkä kääreet menettävät ulkoasupisteissä, korvautuukin sitten moninverroin itse suklaalevyn ulkonäössä. Suklaalevy on yhtä suurta palaa. Levyn pinta on tarkoituksella jätetty hieman rypyläiseksi ja siinä on upotettuina eri tasoissa sekä leijuva nainen että firman nimi. Suklaalevy on todella kaunis!

Suklaan tuoksu on kiva, mutta sen esiinsaaminen kestää kauan. Tässä on oikeastaan vain yksi tuoksu jonka osaan nimetä, eikä sekään ole kovin imarteleva: Kumi. Kyllä, haistan tässä suklaassa kumin. Muutoin suklaa tuoksuu aikalailla perus(tumma)suklaiselta.

Huomaan koostumuksen olevan hieman kuivakkaa, mutta syykin selviää varsin pian: Tässä ei ole käytetty kaakaovoita lainkaan! Tässä on vain kaakaomassaa ja sokeria. Suklaa ei kuitenkaan ole liian kuivaa, mutta sen sulaminen suussa kestää hieman normaalia pidempään. Sekään ei itse asiassa haittaa mitään, sillä koostumus on silkinsileä ja kun suklaa vihdoin sulaa, se muuntautuu paksuksi ja kermaiseksi kaakaonesteeksi, jollaisessa olisi varmasti mukava pulahtaakin…

Suklaan maut ovat… kuinka sen muotoilisin… herkullisia! Pahaa kitkeryyttä ei ole lainkaan vaan tilalla on kertakaikkisen ihanan hedelmäinen ja makea maku, joka saa minut hymyilemään. En osaisi nimetä mitään tiettyjä hedelmiä mausta, mutta ne ovat yleisesti ottaen iloisia ja raikkaita makuja. Suklaasta löytyy myös kerman makua. Enpä muista ainakaan viimeaikoina tällaisiin makuihin törmänneeni, jos koskaan. Tällainen suklaa houkuttelee menemään soffalle makuulle, pistämään lisää suklaata suuhun, sulkemaan silmät ja uneksimaan kaakaon alkuperäseudusta. Kertakaikkisen herkullinen suklaa!

Jälkimaku on yhtä kermainen ja sileä kuin itse mautkin. Valitettavasti hedelmäisyyttä ei riitä tänne asti, mutta pidän pehmeästä ja hillitystä jälkimausta kovasti.

Ainesosat: Kaakaomassa & luomu ruokosokeri

Areté Fiji 70%

Vastaa