Ara Chocolat Nicaragua 73%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ara Chocolat Nicaragua 73%Tovi on vierehtänyt siitä kun viimeksi tilasin Ara Chocolat’lta lähetyksen, joten odotan mielenkiinnolla (minulle) uusia makuja. Kääreet eivät näköjään ole muuttuneet (eli ei siitä viime kerrasta ehkä kovin kauan olekaan), mutta toisaalta, mitäpä sitä toimivaa korjaamaan. Suklaalevyssä on 10 selkeää palasta, jotka saa helposti taiteltua samankokoisiksi palasiksi. Tulen arvostamaan tätä suuresti kun seuraavan kerran järjestän suklaatastingit.

Suklaassa on melko voimakas tuoksu. Haistan tupakkaa, mausteita ja ehkä ripauksen nahkaakin. Raikkaita tai hedelmäisiä tuoksuja tästä saa etsiä, mutta hyvältä tummalta suklaalta tämä kuitenkin tuoksuu. Se mistä erityisesti pidän tämänkaltaisissa suklaissa on se, että minun ei enää koskaan tarvitse haistaa sitä happaman maidon tuoksua, jonka vanilja tummalle suklaalle antaa. Näissä ei ole vaniljaa!

Koostumus on niin sileä että suklaa melkein tuntuu suussa sulavalta voipalalta (hyvällä tavalla). Sukaa on silkinpehmeää ja “liukasta”. Tällainen koostumus on mieleeni!

Ensialkuun maistan miedon punaisen marjan tai kirsikan. Maku muuttuu pian voimakkaammaksi kirsikan ja punaviinin yhdistelmäksi (ja minähän en viinistä edes pidä). Suklaa on melko hapokasta ja tässä on varsin pistävä maku, mutta pidän siitä. Punaviinin maku ei ole edes minulle liian voimakas ja pidän siitä kuinka tämän suklaan maku elää koko ajan. Maku tuntuu muuttuvan jokaisen palan kohdalla (nyt menossa neljäs). Vivahteikkaisiin tummiin suklaisiin tottumaton saattaa säikähtää tätä suklaata ja voin jo mielessäni kuvitella ne ilmeet mitä tämä suklaa tulee tulevissa suklaatastingeissa aiheuttamaan. Osallistujat eivät tule uskomaan, että tässä todellakin maistuu ainoastaan kaakao ja sekös minut saa kehräämään tyytyväisyydestä. Arvosanan antaminen maulle on nyt haasteellista… onko se 8 vai 9? Nyt on pidettävä pieni tauko ja palattava sitten asian pariin. 15 minuuttia ja uusi suklaapala myöhemmin: Tämä suklaa on samaan aikaan makeaa, eloisaa ja pistävää. Se on ysi.

Jälkimaku ei ole yhtä pistävä kuin mitä maku oli. Kaikki tuntuu nyt pykälää miedommalta ja juuri nyt se tuntuu ihan hyvältä asialta. Jälkimaku ei ole kovin pitkä ja se mietonee todella nopeasti. Se olisi huono asia jos suklaa olisi täydellisen makuinen. Ja kas, siellä se punaviini taas nostaa päätään…

Ainesosat: Kaakao, ruokosokeri & kaakaovoi

Vastaa