Ara Chocolat La Sabana 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämä suklaa on valmistettu niin harvinaisesta kaakaosta, että suklaata myydään valmistajan toimesta ainoastaan kuluttajille, ei lainkaan jälleenmyyjille. Siksi suklaata ei löydy meidänkään suklaakaupasta. Sopiihan tämä näinkin, kunhan sain suklaata sen verran tilattua, että pääsen maistamaan ja arvioimaan. Tokihan tällainen rajoitettu saatavuus nostaa odotuksia suklaata kohtaan.

Heille, jotka ihan vasta ovat tutustuneet Ara Chocolat -suklaisiin eivät ehkä tiedäkään, että kaikki Aran suklaat oli vielä melko vasta paketoitu tällä tavalla. “Suklaalevy” koostuu itse asiassa viidestä valmiiksi erillisestä, Lego-palikat mieleen tuovasta “suklaanapista”. En ollut tämän paketoinnin ylin ystävä kun viimeksi tällaisen näin, mutta nyt tämä näyttääkin hyvältä, paremmalta kuin ennen. Tällaisia valmiiksi palasina olevia suklaita oli myös helppo käyttää suklaatastingeissa, kun säästyi siltä sotkuiselta suklaalevyjen pilkkomiselta.

Suklaan tuoksu on hieman hedelmäinen ja jotain lievästi pistävääkin tässä tuoksussa on. Kokonaisuutena tuoksu on kuitenkin mieto ja pehmeä, mutta minua ei haittaisi vaikka olisi hieman voimakkaampikin, varsinkin hedelmäisten aromien osalta.

Suklaan koostumus on todella sileä. Suklaa sulaa suussa ihanan puolipaksuksi suklaanesteeksi, eikä tässä ole aavistustakaan rakeisuudesta. Joku voisi jopa käyttää sanontaa sileä kuin vauvan peppu. Taisinpa itsekin juuri käyttää.

Maku on kaikki kaikessa (70% arviostani) suklaassa ja tässä suklaassa niitä hyviä makuja onneksi löytyy! Criollo-kaakao Venezuelasta (Aran nettisivuilta ei selviä onko tarkempi alkuperä Carabobo vai Zulia) on hedelmäinen, eikä siinä ole lainkaan kitkeryyttä tai negatiivisia makuja. Voimakkaampien suklaamakujen ystävät saattavat ensialkuun kokea tämän suklaan hieman mietona, mutta minä en. Tykkään tästä pehmeästä ja rauhallisesta mausta. Myös tummiin suklaisiin vasta tutustuva pitää varmasti tästä suklaasta, koska tästä puuttuu kitkeryys. Eläköön La Sabana! Suklaa saa minut lähes sanattomaksi, sillä haluan vain nautiskella tästä…

Myös jälkimaku on miellyttävä, rentouttava ja pehmeä. Ihan pienen hetken ajan maun ja jälkimaun välimaastossa suussani käväisi ripauksen verran kitkeryyttä, mutta se oli vain pisara makujen valtameressä.

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

Ara Chocolat La Sabana 70%

Vastaa