Ara Chocolat Banane et Noix de Coco 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Minähän pääasiassa kirjoitan vain tummista suklaista, joissa on ainoastaan kaakaota (-massaa & -voita) ja sokeria, koska olen sillai erikoinen. Toisinaan vastaan tulee kuitenkin mielenkiintoisia suklaita, joissa on muitakin ainesosia (mutta ei todellakaan vaniljaa tai lesitiiniä). Tässä on nyt sellainen suklaa. Rakastan banaania ja kookosta. Ara Chocolat’n ihmiset Pariisin liepeillä ovat yhdistäneet molemmat tummaan suklaaseen, enkä voinut vastustaa parin levyn hakkimista ihan vain omaan käyttöön.

Ainoa ero tämän ja aiemmin maistelemani Ara Chocolat -suklaiden välillä on se, että tästä löytyy banaania ja kookosta lastuina levyn pohjasta. Ymmärrän kyllä miksi lisukkeet on lisätty tällä tavoin vain toiselle pinnalle, mutta itse pitäisin enemmän siitä että lisukkeet olisivat suklaan seassa tasaisemmin… ja pienempinä palasina.

Suklaan valmistuksessa käytetty ecuadorilainen kaakao  tuoksuu melko voimakkaalta, eikä siitä hedelmäisiä tai iloisia tuoksuja oikein löydy. Kookoksen tuoksun tunnistan, koska nuuhkimassani palasessa sattui olemaan juuri lastullinen sitä.

Sekä banaani että kookos esiintyvät levyssä kuivatussa muodossa ja ne ovat siksi varsin rouskuvia. Itse asiassa en ole ihan varma onko kookosta kuivattu tai paahdettu, mutta ainakin banaani on kuivattua. Suklaan koostumus tuntuu suussa kuivahkolta ja paksulta sekä sulaneessa että kiinteässä muodossa.

Suklaan maku vaikuttaisi olevan sen verran voimakasta, että se peittää banaanin maut kokonaan ja enimmäkseen kookoksenkin, valitettavasti. Ilokseni voin kuitenkin kertoa, että itse suklaa ei maistu kitkerältä tai liian voimakkaalta, ei siis läheskään sellaiselta kuin mitä tuoksu saattoi ennakoida. Kookoksen maku pääsee itse asiassa ihan hyvin esiin kun suuhun sattuu suklaapala, jossa on suurempi kookoslastu. Lähes sama tapahtuu myöhemmin banaanin kohdalla. Eniten harmittaa se, että banaanin maku jää niin miedoksi. En tiedä onko kyseessä tämä ecuadorilaisen suklaan peruominaisuus vaiko mahdollisesti lisukkeiden vaikutusta, mutta tässä kokonaisuudessa ei juuri ole kitkeryyttä. Ehkäpä banaanin panos tälle tuotteelle onkin piilomakeuden antaminen ja kitkeryyden vähentäminen. Arvosana kokonaisuuden maulle: vahva kasi.

Jälkimausta ei valitettavasti löydy banaania tai kookosta. On “vain” suklaan makua, joka on hieman synkähkö, mutta edelleenkään ei varsinaisesti kitkerä. Jälkimaussa ei ole mitään varsinaista vikaa, siitä vain puuttuu sellaisia asioita, joista eniten pidän.

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri, kaakaovoi, banaanilastut & kookoslastut

Ara Chocolat banane et noix de coco 70%

Vastaa