Willie’s Cacao Sea salt caramel black pearls 71%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämä on blogini ensimmäinen tuote joka ei ole suklaalevy. Se ei ole ensimmäinen joka sisältää muutakin kuin kaakaota ja sokeria, mutta koskapa tässä on täyte, joka on toffeeta, löytyy ainesosista lehmänmaitoa, glukoosia, voita ja merisuolaa. Tuote ei siis sovi vegaaneille (jota en itse ole), mutta mielestäni ainesosaluettelo on kuitenkin “hyväksyttävä”, kun kyseessä on kuitenkin erikoistuote. Olen arvioinut tämän suklaan (ilman toffeetäytettä) lähes kaksi vuotta sitten ja se oli/on yksi suosikkini tummissa suklaissa.

Willie’s Cacao Sea salt caramel black pearls 71%Rasian ulkonäkö… on aivan loistava. Tyylikäs musta rasia, jossa kultaista ja punaista tekstiä ja tehosteita. Kierrekääre näissä yksittäiskäärityissä suklaahelmissä on lähes yhtä kaunis. Enempää ei juuri voisi pyytää… mutta miksi suklaan pinta on ihan sileä? Jos siinä olisi vähänkään kuviota tms. olisi arvosanani varmaan jo 11:ssä!

Suklaan tuoksu on juuri niin mieluisa ja vivahteikas kuin odotin, sillä tiedänhän että tämä on tehty yhdestä suosikkisuklaistani. Toffeetäytteen tuoksu ei kuitenkaan taida päästä suklaakuoren läpi.

Suklaahelmi rapsahtaa “äänekkäästi” rikki kun upotan hampaani siihen. Oho, eikö niin pitänytkään tehdä? Koska suklaakuori on “vain” pari millimetriä paksu, on vaikea saada kunnollista tuntumaa suklaan rakenteesta, varsinkaan toffeen kanssa. Toffee on sileää, suklaa on sileää, mieli on rauhallinen… Minä niin tykkään näistä helmistä.

Hapokas madagaskarilainen kaakao herättää aivoni heti kun nappaan suklaahelmen suuhuni. Erittäin miellyttävä ja miedosti suolainen toffeen maku täyttää suun kun puraisen suklaahelmen rikki. Hetkeen en maista suklaata lainkaan, mutta varsin pian toffeen maku antaa tietä mahtaville madagaskarilaisen kaakaon mauille. Ja kyllä ne vain ovatkin mahtavia. Suussani saattaa säilyä hyvin mietoja toffeen makuja loppuun asti, mutta ne sopivat niin hyvin suklaan kanssa yhteen, että en voi väittää sen heikentävän suklaata lainkaan. Rakastan yleensäkin toffeen ja suklaan yhdistelmiä ja tämä mitä Willie on tehnyt pitäisi melkein julistaa laittomaksi, koska lopputulos on niiiiin hyvä!

Koskapa ihana toffeen maku katosi niin nopeasti suklaita syödessä oli ihan perusteltua odottaa, että sitä ei löytyisi jälkimaustakaan. Eikä löydykään. En tiedä miten se olisi vaikuttanut yleiseen jälkimakuun, mutta ilmankin jälkimaku on täydellinen. Madagaskarilainen hapokkuus ja hedelmäisyys vaan on niin hyvää, että melkein kyllästyttää jo hokea sitä.

Vastaa