Willie’s Cacao Los Llanos Colombian gold 88%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämä tummempi vaihtoehto kymmenisen päivää sitten arvostelemalleni saman valmistajan ja saman kaakaoalkuperän 70% suklaalevylle näyttää ihan yhtä hyvältä kuin vaaleampi veljensä. Mitään varsinaista lisättävää minulla ei ulkonäköasiaan ole.

Väitän 18 %-yksikön eroa kaakopitoisuudessa jo merkittäväksi. Siitä huolimatta suklaan tuoksu ei ole niin synkkä kuin mitä odotin. Tuoksu on miellyttävä ja tumma, mutta siitä puuttuu kaikki merkillepantava hedelmäisyys ja hapokkuus. Kun taitan levystä palasen, huomaan taitoskohtaa nuuskiessa tuoksun olevan jopa voimakkaammin tumma kuin kokonaisena levynä. Odotan lievästi varautuneena suklaan makuja.

Heti kun suklaa koskee kieltäni, tunnen selvää kuivuutta. Tällä, kuten monilla muillakin vastaavan kaakopitoisuuden suklailla, on varsin voimakas suuta kuivaava ominaisuus. Sulavan suklaan koostumus on erittäin sileä ja miellyttävä. Se on myös erittäin paksu ja tarttuu imeskellessä hetkeksi sekä kieleen että kitalakeen. Suklaa tuntuu sulavan melko hitaasti ja kestää tovin ennen kuin pienikään suklaapala katoaa suusta kokonaan.

Päämaku on selkeästi tumman suklainen. Kitkeryyttä löytyy, mutta ilokseni se ei ole sellaista joka aiheuttaa naaman vääntelyä tai ilmeilyä. Kutsun tällaista kitkeryyttä “hyväksi kitkeryydeksi” enkä lainkaan pistäväksi. Hapokkuus suklaasta puuttuu lähes kokonaan ja se on hieman ikävämpi juttu. Muistin juuri, että kääreissä mainittiin kaakaon mausta löytyvän pehmeää kirsikkaa ja luumuvivahteita. Luumun osalta on helppo olla samaa mieltä, sillä tässä on samankaltaista mietoa makua. Tuoreita kirsikoita sen sijaan en ole syönyt vähään aikaan, joten en ota siihen kantaa muutoin kuin mainitsemalla, että ei ne kirsikat minusta tältä maistuneet. Vaikka suklaassa on varsin vähän “vikoja”, on se kuitenkin liian tummaa minun makuuni. Pidän tästä tavallaan, mutta en hypi riemusta. Yli 85% kaakaopitoisuuden suklaaksi tämä on kuitenkin hyvä.

Tuntemus suussa suklaan sulamisen jälkeen on edelleen kuiva. Jälkimaku on kivan kaakaoinen ja monella tapaa miedompi kuin maku syödessä.

Ainesosat: Kaakaomassa, raakaruokosokeri & kaakaovoi

Willie's Cacao Los Llanos Colombian gold 88%

Vastaa