Rózsavölgyi Csokoládé Madagascar Trinitario 72%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kuten niin monesti ennenkin, tuntuu kääreitä ja suklaalevyä katsellessa samalta kuin katselisi taideteoksia. Tällä kertaa käärepaperi on paloauton punaista, joka tietenkin sopii hyvin pikkuhiljaa lähestyvään jouluaikaan. Suklaan väri on melko vaalea ollakseen 72%.

Odotusteni mukaisesti tämä madagaskarilaisesta kaakaosta valmistettu tumma suklaa tuoksuu hapokkaalta ja hedelmäiseltä, mutta ei kuitenkaan ihan niin vahvasti kuin odotin. Tuoksu on ensisijaisesti suklainen ja vasta toissijaisesti madagaskarilainen.

Kuten kaikissa(?) aiemminkin kohtaamissani Rózsavölgyi-suklaissa on tämän koostumus hyvin, hyvin, HYVIN miellyttävä. Suklaa on silkinpehmeää ja sulaa suussa kuin voi konsanaan. En kuitenkaan usko, että suklaassa olisi yltiömääräisesti kaakaovoita, koska sokeri mainitaan tuoteselosteessa ennen kaakaovoita.

Ensipuraisulla suklaa tuntuu yllättävän kitkerältä. Kerkeän jopa pohdiskella asiaa tovin ennen kuin kitkeryys alkoi lievetä. Voisiko olla, että pannukakku ja vadelmahillo, joita söin tunti sitten, ovat jättäneet makeuttaan suuhuni? Syötyäni neljänneksen suklaalevystä sen kitkeryys ei enää tunnu niin pistävältä. Kitkeryyttä on vielä olemassa, mutta mausta löytyy myös madagaskarilaiselle kaakaolle tyypillisesti hedelmäisyyttä ja hapokkuutta. Mutta. Jotain tästä puuttuu verrattuna Madagascan Criollo -suklaaseen. Vai kuvittelenko vain? Minun täytyy ehdottomasti suorittaa sokkovertailua näiden kahden välillä jossakin vaiheessa ja selvittää erottaako ne toisistaan maun perusteella, mutta tällä hetkellä ainakin pidän siitä toisesta enemmän. Se ei tarkoita, etteikö tämäkin suklaa olisi hyvää (alun kitkeryyden jälkeen). Myös vaimoni (joka vasta aloittelee matkaansa tummalla puolella aloittaen kuitenkin huipulta) kiinnitti huomiota vahvaan kitkeryyteen, kun vihdoin muistin antaa hänellekin maistiaisen…

Jälkimaussakin on merkittävästi kitkeryyttä. Sanoisin jopa, että sitä on enemmän kuin tarpeeksi, eli liiaksi. Suuta myös kuivaa jälkikäteen jonkin verran. En usko, että yhden %-yksikön kaakaopitoisuuden ero tämän ja Criollo-suklaan välillä olis millään tavalla merkittävä.

Ainesosat: Luomu kaakaomassa, luomu ruokosokeri & kaakaovoi

roz-mad-trinit-72

Vastaa