Omnom Tanzania 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kaksi päivää sitten arvioin tansanialaisesta kaakaosta valmistetun suklaan, jonka oli valmistanut Metiisto Artisan Chocolate. Se oli kaakaopitoisuudeltaan 85%, joten tämä islantilaisen Omnomin tekemä on selvästi vaaleampaa. Katsotaanpas kuinka paljon se, tai muut tekijät vaikuttavat suklaan makuun.

Omnom suklaalevyjen pahviset kääreet ovat todella tyylikkäitä aina suklaata ympäröivään foliokääreeseen asti. Koska suklaassa käytetty kaakao tulee Afrikasta, on teemaeläimeksi tällä kertaa valikoitunut iso koppakuoriainen, eikä se minusta ole lainkaan huono valinta. Myös tumma, harmaaseen vivahtava sininen kääreen pääväri sopi hyvin mielikuvaani Tansaniasta, joten hyvin tehty. Muistan edellisen kosketukseni Omnom-suklaaseen ja silloin oli kyseessä ilmeisesti tuotannosta jo poistunut PNG-levy. Siinä suklaapalaset oli todella tylsästi muotoiltu. Suunnitteluosasto on Islannissa nyt skarpannut, sillä nyt itse suklaalevykin näyttää hyvältä ja Omnomin tyyliin sopivalta.

Suklaasta löytyy nuuhkimalla tuoksuja, lähinnä mausteisia sellaisia. Lisäksi löytyy sellainen “perussuklainen” tuoksu. Kun muistan maininnan vihreistä omenista Metiisto Tanzania -arviossani, on todettava, että hedelmäiset tuoksu loistavat kyllä poissaolollaan.

Suklaan koostumus ei ole niin sileä kuin voisi olla. Siinä on aavistus jauhoisuutta joka aiheuttaa sen, että syötyäni noin puolet 60 gramman levystä, tunnen kielessäni jo karheutta. Muuten suklaa kyllä sulaa suussa todella mukavasti siksi paksuksi suklaanesteeksi, jonka me kaikki tunnemme ja jota rakastamme.

Vaikka nenäni ei havainnutkaan lainkaan hedelmäisiä aromeja, niin maussa niitä kyllä sitten löytyykin, wau! Maussa todellakin tulee omenaisia makuja esiin, olipa niiden väri mikä tahansa. Maku on vain lievästi hapokas (joten poikkeaa madagascarilaisesta kaakaosta) mutta voimakas hedelmäisyys leviää suussa kaikkialle. Suklaassa ei ole mainittavaa kitkeryyttä. Tämä on niitä hetkiä, kun et odottanut tuotteelta paljoakaan, mutta sait enemmän kuin olisit päiväunissasikaan osannut uneksia. Rakastan tätä suklaata kaikkine makuineen. Ehkäpä Little Richardilla oli tätä suklaata jo 1950-luvulla? A-wop-bom-a-loo-mop-a-lomp-bom-bom, todellakin!

Jälkimaku on melko mieto, tai oikeastaan todella mieto. Hedelmäiset maut säilyvät kuitenkin suussa niin kauan kuin suklaasta mitään makua vielä tuntuu ja sehän on vain hyvä asia. Kukaan(?) ei tykkää jälkimausta, joissa maistuu vain se peruskitkeryys. Tutti frutti vaan!

Ainesosat: Kaakaomassa, raakaruokosokeri & luomu kaakaovoi

omnom-tanzania-70

Vastaa