Metiisto Artisan Chocolate Nicaragua 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Metiiston kääreet ja levyt ovat edelleen yhtä tyylikkäitä kuin ennen. Mustan pahvikääreen päällä oleva kiiltävä “M” yhdessä suklaaseen kaiverretun logon kanssa ovat todella hienot. Suklaalevy löytyy pahvien sisältä kirkkaasta sellofaanipussista.

Suklaassa on varsin jännittävä tuoksu. Se on pääasiassa pähkinäinen, mutta siinä on muutakin, joskaan en keksi sanoja sen kuvaamiseen. Hedelmäisiä tai hapokkaita tuoksuja on kuitenkin turha hakea.

Tämän suklaan koostumus poikkeaa muutama päivä sitten arvioimastani saman valmistajan Tanzania-levystä. Tämä tuntuu kuivemmalta ja tässä on hitusen verran jauhoisuuttakin. Sula suklaamassa on todella paksua ja tarttuu melkein hampaisiin. Sulan massan paksuus on erittäin miellyttävää.

Suklaan maut ovat enemmän vakavia kuin iloisia. Päämakuna on pähkinäisyyttä ja lisäksi maistan palaneen sokerin kaltaista makua. Pientä kitkeryyttäkin on havaittavissa. Jos olet lukenut aiempia arvioitani, saatat muistaa että pidän iloisista ja hedelmäisistä mauista. Tässä maussa on hedelmäisyyden sijaan jotain salamyhkäistä. Odotan koko ajan jonkin uuden makuvivahteen ilmaantuvan… mutta ei ilmaannu. Sekään ei estä minua odottamasta. Tämä suklaa saa maistajansa todella keskittymään maisteluun.

Jälkimaussa on enemmän kitkeryyttä kuin mitä syödessä oli. Siinäpä maun ja jälkimaun merkittävimmät erot. Minun suussani ei (muistini mukaan) yksikään suklaa ole muuttunut paremmaksi kitkeryyden lisääntyessä.

Ainesosat: Kaakaomassa, sokeri & kaakaovoi

metiisto-nicaragua-70

Vastaa