Chocolate Tree Venezuela Porcelana 85%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

choctree-venez-porc-85Ihanaa, ihanaa, ihanaa… Tällä tarkoitan värikästä ja äärimmäisen tyylikästä pahvikäärettä, sitä että pakkauksessa on itse asiassa kaksi (2) erilliskäärittyä suklaalevyä ja että suklaa on tehty Porcelana-pavusta.

Olen kuullut sanottavan “miksi käyttäisin Porcelanaa, kun sitä käyttävät jo kaikki” mutta olen eri mieltä. Jokainen suklaantekijä jättää omat (toivottavasti vain kuvittelliset) sormenjälkensä suklaaseen ja tässä tapauksessa Ali & kumppanit Chocolate Treestä ovat jättäneet omansa tekemällä Porcelana-suklaan 85% kaakaopitoisuudella. En muista nähneeni muita kuin ~71% aiemmin. Siinä suuri syy siihen, miksi olen odottanut tämän arvion kirjoittamista, tai ainakin suklaan maistamista.

Haistan suklaassa kanelin ja muistankin samantien maistaneeni samaa joissakin aiemmissa Porcelana-suklaissa. Tuoksussa ei ole kitkeriä tai edes kovin tummia vivahteita, vaikka levy näyttääkin aika tummalta.

Suklaa luo varsin kuivan suutuntuman ja sulanut suklaa tarttuu hampaisiin. Koostumus on sileä, mutta ei silein koskaan maistamani. Arvelisin (erittäin rajallisella suklaanvalmistuksen tuntemuksellani), että tässä suklaassa ei ole kovin paljon kaakaovoita, joten saat juuri mistä maksat.

Ensimaku on tumma, paljon tummempi kuin tuoksu. En maista varsinaisesti kanelia, mutta jotain lievästi mausteista tässä on. En myöskään maista kääreissä mainittua trooppista hedelmäkoria. Kolmannen palasen jälkeen löydän mausta jotain hedelmäistä ja kun puraisen suklaata, esiin tulee selvää banaanin makua. Pidän todella banaani-osasta, mutta toivoisin kuitenkin, että kokonaisuus olisi hedelmäisempi. Pidän suklaassa siitä, että huomioiden 85% kaakaopitoisuuden tässä on varsin vähän sitä pahaa kitkeryyttä. Tokihan tässä on yhdenlaista kitkeryyttä, koska jos ei olisi, niin eihän tämä olisi aitoa tummaa suklaata, vai mitä?

Jälkimaku vastaa kutakuinkin makua. Ei hedelmäisyyttä, mutta mausteita ja yrttejä kyllä. Miten sanotaan skottigaeliksi “Suutani kuivaa“?

Ainesosat: kaakaomassa & luomu ruokosokeri

Vastaa