Chocolate Tree Colombia Huila 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämä on ensikosketukseni kolumbialaisesta kaakaosta valmistettuun laatusuklaaseen. Hauska tavata! Minulla ei ole ennakokäsityksiä siitä, millaiselta kolumbialainen kaakao saattaisi maistua, mutta toisaalta esimerkiksi venezuelalaista kaakaotakin on niin monenlaista, että ei voi yleistää kaikkea kolumbialaistakaan kaakaota yhdeksi tuotteeksi (hox itselle).

choctree-col-huila-70Kuten aiemmat ja nykyisetkin Chocolate Treen kääreet, ovat nämäkin aivan huippuluokkaa. Hienot värit ja kuviot, jotka tuovat mieleen saman valmistajan Venezuela Porcelana -suklaan vilauksella. Toisella vilauksella huomaa jo eroja. Huomaankin yhtäkkiä ajattelevani, kuinka täysin erinäköiset suklaakääreet voivatkin kaikki näyttää täydellisen tyylikkäiltä. Katso vaikka Metiisto Artisan Chocolate, katso Rózsavölgyi Csokoládé, katso… no tätä Chocolate Treen käärettä!

Sitten takaisin “työn alla” olevan suklaan tuoksuun. Ja sitä tuoksua kyllä löytyykin! Tässä on voimakkaan hedelmäinen tuoksu. Tuoksusta löytyy ainakin rusinaa ja kenties jotain pistävämpääkin, kuten passionhedelmää ja… paljon muita ilon aiheita. Näiden lisäksi löytyy myös “perus” tumman suklaan tuoksua taustalla. Kertakaikkisen mahtavaa!

Mitäpä tästä koostumuksesta sanoisi… Siinä ei ole mitään vikaa! Suklaa sulaa suussa helposti ja muodostaa paksuhkon nesteen, joka tuntuu varsin sileältä. Ihan pienen pieni jauhoisuuden vivahde tuntuu kielellä, mutta se on todella lievä.

Maut, kuten olivat tuoksutkin, ovat todella hedelmäisiä. Maku on myös hapokasta ja voin helposti kuvitella luulevani tätä madagaskarilaisesta kaakaosta valmistetuksi suklaaksi, jos ihan sokkona maistelisin. Tokihan me jo kaikki tähän mennessä (eikö vain?) tiedämme, että minä rakastan näitä hedelmäisiä, hapokkaita ja iloisia makuja. Tällaisen suklaan syöminen saa maailman vaikuttamaan iloisemmalta paikalta oman pään sisä- ja ulkopuolella. Hyvää työtä!

Myös jälkimaku on erittäin hedelmäinen ja hapokas ja siksi loistava. Tunnen vieläkin pientä kihelmöintiä kielen päällä parin minuutin jälkeen. Mutta sitten tapahtuu jotain! Iloisuus katoaa (miksi?!) ja tilalle tulee kitkeryys. Miten jälkimaku voi muuttua loistavasta joksikin ihan muuksi näin nopeasti? Viisi minuuttia loisteliaan suklaan syömisen jälkeen suussa on todella kitkerä maku, siis TODELLA kitkerä. Tässähän melkein jo mielikin kitkeröityy… mutta ei ihan. En vaan muista tällaista muutosta aiemmin tapahtuneen jälkimaun sisällä.

Tokihan kyseessä on kuitenkin aivan ehdoton huippuluokan tumma suklaa!

Ainesosat: Kaakaomassa, luomu ruokosokeri & kaakaovoi

Vastaa