Georgia Ramon Peru Marañón vollmilch 60%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämä on kolmas arvioimani maitosuklaa tässä blogissa. Minulla ei ole aikomustakaan laajentua tämän enempää tummienkaan maitosuklaiden maailmaan, mutta koskapa tällaisiakin toisinaan tulee vastaan, en näe syytä jättää niitä arvioimatta. Eritoten tällaisia, joissa kaakaopitoisuus lähentelee tummia suklaita.

Olen kovasti pitänyt aiempien GR-suklaiden ulkoasusta ja tämäkin on kiva… mutta tuo kääreiden taustaruskea ei kyllä ole. Se on tylsä ja muistuttaa lähinnä aaltopahvista. Suklaa näyttää varsin vaalealta aiempiin tummiin suklaisiin samalta valmistajalta.

En voi olla 100% varma siitä, haistanko todella maidon (eli maitojauheen) vai kuvittelenko vain haistavani sen, mutta luulen ainakin haistavani. Tuoksu muistuttaa tummia suklaita, mutta (ja kuulostaa omaa korvaankin pöljältä sanoa näin) vaaleammalta. Maitosuklaa sulaa varsin nopeasti, ensin pöydälle ja sitten suussa. Koostumus on sileä ja kermainen ja tykkään siitä kyllä kovasti.

Maun puolesta ajatukset ovat sekaisin. Ensin maistuu maitosuklaa, mutta pian ilmestyy hedelmäinen maku ja sen jälkeen kitkeryys tai palaneen maku. Nämä sekalaiset maut sekoittavat myös pääni, joten otan pikaisesti seuraavan palasen. Tuossa on tuo maito… tuossa kitkeryys… missä on hedelmäisyys, suosikkini? Sitä ei tunnu toista kertaa löytyvän. Hetkellisen hämmennyksen jälkeen maut lähes sulautuvat toisiinsa ja hämmennykseni hälvenee. Vähän.

Jälkimaku on samalla sekä kermainen että kitkerä. Luulen, että kermaisuus aiheuttaa kitkeryyden korostumisen näin vahvana. En ole lainkaan vakuuttunut siitä, että tämä olisi sen kitkerämpi kuin joku tummempi suklaa ilman maitojauhetta tai kermaisuutta.

Ainesosat: Kaakaomassa, kaakaovoi, täysmaitojauhe & raakaruokosokeri

gr-peru-maran-60-vollmilch

Vastaa