Georgia Ramon brokkoli & gesalzene mandeln weisse mandel schokolade 42%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Onhan tässä vuosien varrella jo tullut nähtyä yhtä sun toista sekoitettavan suklaaseen kenen milloinkin toimesta. Yrtit ja mausteet olivat muotia jokunen vuosi sitten, maistettu ja koettu. Pekonia ja savuporoakin on suklaassa tullut maisteltua. Ehkäpä siis oli vain ajan kysymys milloin joku (karma…) sekoittaa vihanneksia suklaaseen. Ja hox: Tämä on VALKOsuklaata, eli kaakaovoita. Tämänkaltaisia suklaita tuskin tulee kovin paljon arvioitua tulevaisuudessa…

Tämä valkosuklaa ei enää ole kovin valkeaa. Se on vihreää. Se ei ole saman vihreää kuin Hulk tai edes tuore parsakaali. Olen tottunut näkemään tällaisen vihreän ihan muissa yhteyksissä… eikä suinkaan niin positiivisissa. Anteeksi vain, mutta siltä tämä näyttää. Mutta sentään kääre näyttää tuoreelta kuten vihanneksen kuuluukin!

Koskapa suklaassa ei ole kaakaomassaa (vain -voita), siinä ei myöskään ole mainittavaa tuoksua, varsinkaan tumman suklaan ystävän nenässä. Tuoksu muistuttaa lähinnä vaaleaa leipää ja siinäpä se. Tuoksu ei ole paha, se vaan ei ole suklaan tuoksu…

Suklaassa on 14% mantelijauhoa, 10% kuivattua parsakaalijauhetta ja 10% (murskattua) suolattua mantelia. Etukäteen näistä voi jo päätellä, että suklaan koostumus ei tule olemaan sileä. Eikä olekaan. Mantelirouhe tuntuu samalta kuin muissakin pähkinäsuklaissa. Itse valkosuklaan eli kaakaovoin sileydestä tai epäsileydestä en voi sanoa paljoakaan, koskapa seassa on sitä mantelijauhoa.

Voihan… Tässä todellakin maistuu parsakaali. Se maistuu… parsakaalelta. Maistan myös suolattujen manteleiden suolan, mutta en itse manteleita lainkaan. Haluaisin tässä tuoda esiin, että vaikka parsakaali ei olekaan ihan vihannesinhokkini (sieltä löytyisi ruusukaalet ja herneet), se ei kuitenkaan ole myöskään suosikkini. Ei sillä että haluaisin tulevaisuudessa maistaa porkkanaa tai kukkakaaltakaan MISSÄÄN suklaassa. Arvioin tämän suklaan maun asteikolla, joka kuvastaa tunnettani siihen, kuinka kovasti haluan toistamiseen kohdata tällaisen suklaan. En siis anna ainesosaluettelon tai kaakaomassan määrän vaikuttaa arvosanaan.

Mantelin maku pääsee esiin vasta jälkimaussa. Jälkimausta löytyy edelleen myös parsakaalta.

No joo, olihan uusi kokemus. Enhän minä sitä sano, etteikö vihanneksia enää saisi sekoittaa suklaaseen. Eikun, sanonpas! Ainakaan vihannessuklaat eivät ole etsimäni kaltaisia suklaita, mutta jos pidät oudoista ja uusista makuyhdistelmistä tämä saattaa hyvinkin olla SINUN juttusi.

Ainesosat: Kaakaovoi, raakaruokosokeri, mantelijauho, kuivattu parsakaalijauhe, paahdettu manteli & merisuola

gr-weisse-brokkoli-mandel

Vastaa