Georgia Ramon Belize 100%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tästä belizeläisestä kaakaosta valmistettu 70% tumma suklaa oli herkullinen, mutta kuten tiedämme, on 70 ja 100 kaksi a-i-v-a-n eri asia, kun kaakaopitoisuudesta puhutaan.

Ulkonäkö on tässä ihan yhtä lähellä täydellisyyttä kuin 70% levyssäkin. Itse asiassa ainoa ero onkin se, että kääreen valkoinen väri on asianmukaisesti vaihdettu mustaksi totaalisen kaakaopitoisuuden merkiksi.

gr-belize-100Pussukasta tuleva suklaan tuoksu on voimakas, mutta edelleen positiivinen. Hedelmäisiäkin tuoksuja on havaittavissa, joten kokonaisuus tuoksuu nenässäni miellyttävältä.

Suklaa muuttuu sulaessaan kiinteästä paksuksi nesteeksi. Erittäin paksuksi. Sulanut suklaamassa on kuivaa ja tarttuu hampaisiin, kitalakeen, kieleen ja kutakuinkin kaikkeen, minkä kanssa se pääsee kostetuksiin. Suklaamassa on erittäin sileää, joka tietenkin on aina hyvä asia.

Suklaan makuhan on aina pääasia, eikö vaan? Kuten 100% suklaalta voi odottaa, ei tämäkään suklaa ole kovin makea. Maku on hapokas ja kitkeräkin. Tämä ei kuitenkaan ole kitkerin koskaan maistamani suklaa, mutta kuitenkin liian kitkerää minun makuuni. Kiitos Georg yrityksestä, mutta en ole vieläkään 100% suklaan ystävä. Hapokkaat maut voi makustelun alkuvaiheessa mieltää myös hedelmäisenä, mutta kun kaakaon täysi voima on vapautettu, mausta on vaikea enää löytää hedelmäisyyttä. Hyvänä puolena: Olen maistanut paljon huonompiakin 100% suklaita.

Jälkimaku on miedompi kuin varsinainen maku, mutta edelleen varsin tumma ja hapokas. Liian kitkerääkin se on, koskapa huomaan kipristeleväni nenää vielä tovin sen jälkeen, kun suklaata on edes ollut suussani.

Ainesosa: Kaakaomassa

Vastaa