Georgia Ramon Philippinen 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämä on minulle ensikosketus Georgia Ramonin suklaisiin Saksasta, joten odotan maistamista innolla. Entuudestaan (minulle) tuntemattoman valmistajan suklailta ei osaa oikein odottaa mitään. Pidän myös sanaleikittelystä yrityksen nimessä kun yrittäjäparin nimet Georg ja Ramona on muunnettu muotoon Georgia Ramon. Aukesko?

Pidän pahvikääreiden ulkonäöstä ja erikoisen tuntoisesta pinnoituksesta. Erittäin tyylikästä. Suklaalevykin on jaoteltu peräti 10 erimuotoiseen palaseen. Loppuun asti mietittyä tyylikkyyttä! Kivan lisän antaa myös kääreiden sisältä löytyvä vihkonen, jossa esitellään valmistajan tuotevalikoimaa ja tietoa tuotteista ja yrityksestä. Esittelyt sind doch nur aus Deutsch und meine Deutsch ist nicht gut, mutta vihdoin sentään on jotain hyötyä niistä lukuisista tuskalla selvitetyistä saksantunneista.

Suklaa ei tuoksu kovin voimakkaalle. En tiedä johtuuko tämä siitä, että kerkesin napata palasen suklaata suuhun ennen nuuhkaisua ja nyt suussa on jo jälkimaku. Tuoksu on mieto, eikä siinä mitään vikaa ole.

Koostumus suklaassa on sileä. Se ei ole silein koskaan maistamani, mutta tarpeeksi sileä jopa minulle, joka tykkään sileästä koostumuksesta. Suklaa sulaa suussa erittän miellyttäväksi ja paksuksi suklaanesteeksi ja tuntuu yleelliseltä.

Jos tuoksu ei ollut kovin voimakas, niin ei ole makukaan. En tarkoita sitä pahalla tavalla. Maussa ei ole voimakkaita, hallitsevia vivahteita vaan siinä on tasaisen miellyttävä tumman suklaan maku. En kuitenkaan osaa nimetä mitään tiettyä makuvivahdetta. Kääreissä ehdotetaan makuvivahteiksi lievästi hedelmäistä ja sitrushedelmiä, humusta and kahvia. Voisin osittain tunnustaa maistavani erittäin lievää hedelmäisyyttä ja mietoa kahvia. Mutta hei, tärkeintähän on, että suklaa maistuu hyvältä! Totuuden nimissä on sanottava, että odotin kaakaon alkuperästä johtuen selvästi kitkerämpää ja tuimempaa makua. Olenko ennakkoluuloinen?

Jälkimaussa tuntuu ja maistuu selvästi mainittu kahvi. Koska en ole suuri kahvin ystävä, iloitsen siitä, että sen maku ei ole liian voimakas. Suuta hieman kuivaa ja jälkimaussa on myös hitusen kitkeryyttä.

Tämän jälkeen odotan suurella innolla Belize 70% ja Peru 70% -suklaita samalta valmistajalta.

Ainesosat: Kaakaomassa, raakaruokosokeri & kaakaovoi

gr-filippinen-70

Vastaa