Georgia Ramon Peru Marañón 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Myös tässä Georgia Ramonin tuotteessa sekä suklaan, että kääreiden ulkonäkö hipoo tyylikkyydellään täydellisyyttä. Voit lukea tästä lisää aiemmasta Philippinen-levyn arviostani. Tällä kertaa ei tosin ollut infovihkosta mukana kääreissä.

Klo 5:52 sunnuntai-aamuna tämä suklaa tuoksuu todella, siis todella miellyttävältä. Tuoksussa ei ole hedelmäisyyttä tai vastaavaa, mutta siinä on runsaasti “suklaisuutta” hyvästä suklaasta, hyvästä tummasta suklaasta. En oikein osaa nimetä tuoksusta tarkempia yksityiskohtia, mutta tuoksu on huumaava ja minun on pakko päästä jo maistamaan sitä!

Koskapa en nyt makustele tätä suklaata heti Philippinen-levyn jälkeen, en voi olla tästä täysin varma, mutta onkos tämän suklaan koostumus hieman jauhoisempi ja kuivempi? Minusta on. Rakeiseksi tätä ei voi moittia, mutta tämä ei ole ihan yhtä sileää kuin Philippinen-suklaa. Harmi kun ei voi enää tehdä vertailua.

Maussa on enemmän vivahteita kuin tuoksussa, tai ainakin osaan nimetä tästä jotain tarkempaa. Maistan jotain hedelmäistä, kuten luumua ja lisäksi maanläheisiä makuja kuten kenties tupakkaa ja nahkaa. Makea luumuinen maku on hyvässä tasapainossa tuimempien makujen kanssa ja koskapa suklaassa ei juurikaan ole kitkeryyttä, tätä on varsin helppo syödä ja nauttia. Maistamisen jälkeen katsastan mitä makuja valmistaja kertoo suklaasta löytyvän: Kitkerä… lievästi hapokas… saksanpähkinä, yrttejä, greippi ja artisokka… lievästi savuinen… Kyllä minä nuo allekirjoitan, poislukien kitkeryyden.

Maanläheiset maut ja kitkeryys tulevat selvemmin esiin jälkimaussa. Tässä vaiheessa en enää juuri löydä hedelmäisiä makuja, mutta suklaa maistuu edelleen niin hyvältä, että lisää on saatava. Harmi vain, että 50g levystä ei kovin pitkälle riitä…

Ainesosat: Kaakaomassa, raakaruokosokeri & kaakaovoi

gr-peru-maranon-70

Vastaa