Georgia Ramon Belize 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

gr-belize-70-pojotUlkonäöllisesti tässä minulle kolmannessa Georgia Ramon -suklaalevyssäkin kaikki on lähes täydellistä, kuten voit lukea aiemmasta, samannäköisestä Philippinen-levyn arviosta. Ainoa varsinainen ero on tuossa kääreiden “ympyrän” värityksessä ja symboleissa.

Suklaan tuoksu on miellyttävä. Tuoksussa on makeutta ja jonkin verran hedelmäistä raikkautta, mutta suklaan tunnistaa kyllä tummaksi. Suklaan koostumus on pehmeä ja sileä, erittäin sileä. Suklaa sulaa suussani paksuksi suklaanesteeksi ja tuntuu silkkiseltä. Loistavaa!

Maku tuntuu ensialkuun lievästi hedelmäiseltä ja muuttuu pian kitkerähköksi. Onneksi maku pian tämän jälkeen palaa taas hedelmäiselle polulle ja vaikuttaa pysyvänkin sellaisena loppuun asti. Ja sehän kyllä minulle kelpaa! Pidän todella kovasti hedelmäisistä suklaista ja tämä on todellakin sitä. Olen todella huono nimeämään hedelmiä hedelmäisestä mausta, mutta tämä voisi maistua vaikka persikalta? Onko sillä hedelmällä (jota suklaassa kuitenkaan ei ole, vaan maku tulee kaakaosta) kuitenkaan mitään väliä, kun suklaa on näin hyvää? Siis TODELLA hyvää. Suklaasta ei löydy sitä “huonoa kitkeryyttä”. Hapokkuutta löytyy jonkin verran ja se tuntuu kitalaessa ja kielen kärjessä, mutta ei kovin runsain mitoin.

Jälkimaussa on melko paljon sitä kitkeryyttä, josta en pidä, mutta se saapuu viiveellä. Muutoin jälkimaussakin on hedelmäisyyttä ja se jättää jonkinasteisen hymyn kasvoilleni.

Ainesosat: luomu kaakaomassa, luomu raakaruokosokeri & luomu kaakaovoi

Vastaa