Szántó Tibor Cuba Baracao 70% / 88%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Otan tähän kirjoitukseen mukaan kaksi suklaata, koska niiden ainoa ero on kaakaopitoisuudessa. Kaakaon, sokerin ja kaakaovoin alkuperä on sama, kuten on myös suklaiden valmistaja. Totuuden nimissä on myös mainittava, että tämä arvio on kirjoitettu melkein vuosi sitten. On vain jäänyt julkaisematta. Tuotekuvaakaan ei löydy enää.

Ulkonäkö tässä suklaassa on kaikin puolin yhtä loistava kuin ensimmäisessä arvioimassani Szántó Tiborin suklaassa, joten voit lukea ulkoasukuvauksen täältä. Näiden kahden suklaan kaakaopitoisuuden ero näkyy myös suklaalevyn värisävyssä, mutta korkeamman kaakaopitoisuuden suklaa on vain hieman toista syvemmän ruskea.

Tuoksussa eron huomaa siten, että tummemmassa suklaassa tuoksukin on voimakkaampi, jopa hieman pistävä tai etikkainen. Vaaleamman suklaan tuoksu on selvästi rauhallisempi, eikä lainkaan pistävä. Kummankaan suklaan tuoksussa ei kuitenkaan ole sellaisia vivahteita, jotka osaisin nimetä muistuttavaksi jotain tiettyä.

Koostumus on molemmissa suklaissa muiden kyseisen valmistajan suklaiden tapaan rakeinen ja helposti suussa sulava. Tummempi suklaa saattoi itse asiassa tuntua ihan hitusen sileämmältä

Tummemmassa suklaassa maku on alusta alkaen merkittävästi synkempi kuin toisessa. Mausta puskee esiin miedosti pistävä maku ja samalla suuta selvästi kuivattava tunne. Maku jää varsin tylsäksi ja hipoo melkein epämiellyttävän rajaa. Naama pysyy koko ajan kurtussa tätä syödessä. Miedommassa on hieman mausteinen ja kenties savuinenkin maku, mutta kitkeryyttä ei ole merkittävästi. Varsinkin tummemman veljestuotteen jälkeen tämä maistuu yllättävänkin makealta, jolta tämä kuitenkaan ei maistunut kun maistoin tätä ennen 88%:a. Makunsa puolesta tämä 70% on helposti syötävä, mutta melko vivahteetonta ja vailla suuria iloisia asioita.

88%:ssa jälkimaku ei ole yhtä ynseä kuin varsinainen maku, mutta suuta kuivaa edelleen ja kaikki maut ovat melko synkkiä.70%:ssa jälkimaku puolestaan on aika mieto ja lähes huomaamaton. Ihan pieni kitkeryys tuntuu kielen reunoilla.

Ainesosat: Kaakaomassa, raakaruokosokeri & kaakaovoi

szantotibor-cuba-baracao-70

szantotibor-cuba-baracao-88


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/qqswlzdh/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/dynamic-tags/tags/post-featured-image.php on line 36

Vastaa