Svenska Kakaobolaget Peru 68%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ruotsissa on tietääkseni kaksi bean-to-bar -valmistajaa ja tämä Svenska Kakaobolaget on niistä toinen (ensimmäinen on Metiisto Artisan Chocolate). Tämä on toinen kolmesta Kaakaoyhtiön maustamattomasta/lisukkeettomasta single origin -suklaasta ja käärepaperit näyttävät noudattavan kaikissa samaa kaavaa, joskin väri vaihtelee. Mitään ihmeellistä ei ulkonäöllisesti ainakaan ole kääreissä tai suklaalevyssä.

Tuoksussakaan ei tunnu mitään mullistavaa. Siinä on pienesti hapokkuutta ja marjaisuuttakin, mutta ei sellaista mikä saisi hyppimään riemusta. Ihan asiallinen tuoksu kuitenkin, jos verrataan markettisuklaisiin (joihin tietenkään ei tällaisia koskaan pitäisi edes verrata).

Suklaan koostumus on hieman rakeinen, mutta ei niin pahasti, että kieleen tai kitalakeen sattuisi. En kuitenkaan varsinaisesti tykkää mistään muusta kuin ihan sileästä suklaasta.

Ensimaku on varsin hapokas ja kirpsakka. Siinä on sekoitus punaviiniä ja rusinaa, mutta mukaan tulee varsin pian annos kitkeryyttä, joka lieventää ainakin rusinan maun tyystin. Varsin pian käy kuitenkin selväksi, että ensimaku oli kutakuinkin parasta kokonaismaussa. Tästä eteenpäin maku pysyy lähes yksistään todella karvaana, eikä tätä irvistelemättä oikein voi imeskellä.

Jälkimakukin on todella karvas ja tympeä. Nenä pysyy syömisen jälkeen kurtussa ja suussa on todella kitkerä maku. Tummaan suklaaseen toki kuuluu pienimuotoinen kitkeryys, mutta liika on liikaa, varsinkin näinkin vaaleassa tummassa suklaassa. Jonkinasteista säätöä kyllä kaipaisi tämän suklaan resepti.

Ainesosat: Kaakaomassa, sokeri & kaakaovoi

swe-kakaob-peru-68

Vastaa