Rózsavölgyi Csokoládé Chuno Nicaragua 72%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Unkarilaisen Rózsavölgyi Csokoládén tuotteita on tullut maisteltua aiemminkin, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen levy, joka on pahvisessa kääreessä. Yleensähän Rózsavölgyin suklaat on kääritty lähes psykedeelisiin kuvioihin maalattuihin paperikääreisiin. Rasia on kaunis ja toimiva suojellessaan samalla herkkää ja arvokasta suklaata kolhuilta. Itse levy on ulkoasultaan tuttua Rózsavölgyitä, eli kaunis kuin mikä. Kauniimpia suklaalevyjä ei vielä ole tullut vastaan.

Suklaan tuoksussa on jotain aavistuksen synkkää, olisiko jotain nahkaan viittaavaa? Siinä on samalla kiehtovaa raikkautta siinä määrin, että suklaa takuulla houkuttaa haistajaansa maistamaankin. Kun yhdestä palasesta koostuvasta ohuehkosta levystä murtaa palasen ja laittaa sen suuhunsa, on ilo tuntea suklaan sileys ja pehmeys. Suklaa muuttuu sulaessaan (joka tapahtuu melko nopeasti) paksuksi ja nestemäiseksi suklaaksi. Koostumus on sellainen, että voisin kuvitella suklaassa olevan kaakovoita suhteessa kaakomassaan hieman enemmän kuin monissa laadukkaissa suklaissa, mutta missään nimessä sitä ei ole liiaksi.

Suklaan mausta löytyy monenlaista makua, kunpa vain osaisin kuvailla niitä kaikkia. Maku on erittäin vivahteikas ja maistan siinä ainakin rusinaa ja kenties ihan aavistuksen joko nahkaa tai tupakkaa, mutta molempia sellaisissa hyvissä ja nautittavissa muodoissa. Merkillepantavaa on se, että tästä suklaasta puuttuu sellainen kaikista raikkain ja hapokkain marjainen maku, mitä esimerkiksi madagaskarilaisesta kaakaosta valmistetuissa suklaissa yleensä on. Tämä suklaa on kenties hieman helpompi syötävä tummiin laatusuklaisiin vasta perehtyvälle, mutta pidämmällekin päässyt makustelija nauttii tästä suklaasta varmasti.

Jälkituntemuksena suuhun jää melko kuiva ja hieman karvas tunne. Jälkimautkin ovat miedohkoja, mutta muistuttavat hyvin pitkälle makustellessa havaittuja makuja. Tämä on erittäin hyvä tumma suklaa, jota on helppo suositella kenelle tahansa tumman suklaan ystävälle.

Ainesosat: Kaakaomassa, luomu ruokosokeri & luomu kaakaovoi

roz-chuno-nicaragua-72

Vastaa