Rózsavölgyi Csokoládé Chuao 73%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Unkarilaisen Rózsavölgyi Csokoládén suklaista pääsen nyt maistamaan Chuao-pavuista valmistettua suklaata. Chuao on pelkistettynä (joskin ihan tarpeeksi monimutaista tällaiselle yksinkertaiselle suklaabloggarille) yksi arvostetun Criollo-kaakaolajikkeen alalajikkeista. Chuao on saanut nimensä kylästä Venezuelassa, jonka ympäristöstä kaakao on peräisin.

Suklaan kääreet noudattavat Rózsavölgyin tuttua kaavaa eli värikkäät, tällä kertaa turkoosit ja mielestäni kauniit kääreet ympäröivät vielä kauniimpaa suklaalevyä. Mitäpä näistä oikein muuta osaa sanoa, kun samat asiat on tullut mainittua jo useissa arvioissa ennen tätä: Todella kaunista. Suklaa poikkea joistakin aiemmista Rózsavölgyin levyistä siinä, että tämä suklaa näyttää varsin tummalta väritykseltään. Suklaan tuoksu on melko voimakas, mutta en oikein keksi mille se tuoksuu muuten kuin “tummalle suklaalle”. En huomaa selkeitä vivahteita ja vaikka suklaassa jotain tuoksua onkin, en osaa nimetä sitä.

Mausta löytyy kuitenkin tuttuakin. Aavistuksen makean ja rusinaisen maun takana piilee jokin synkkä maku, jota varmaan parhaiten kuvaa aavistus kitkeryydestä. Kitkeryys ei kuitenkaan pääse pahemmin valloilleen tumman suklaan perustasoa enempää vaan suklaata on nautinto makustella. Pureskellessa suklaasta löytyy hetkellisesti ihan mieto maku, jota en osaa kuvata paremmin kuin “pölyn” makuiseksi. Kaikenkaikkiaan erittäin maukas suklaa kuitenkin, kuten olen jo tottunut Rózsavölgyiltä odottamaankin. Saako noin sanoa?

Koostumus on sileä, kuten olen Rózsavölgyiltä tottunut odottamaankin. Sanoin sen taas… Ehkä asiaa ei pidä enempäänsä jäädä pähkäilemään, sillä kyllähän tasalaatuiset valmistustavat yleensä johtavat tasalaatuisiin tuotteisiinkin, varsinkin juuri ulkonäön ja koostumuksen suhteen. Jälkimaku on  makua tunkkaisempi. Jälkikäteen suuta kuivaa ja makuna löytyy vain jokin vieras maku, joka ei varsinaisesti imartele suklaata, mutta on kuitenkin vielä hyväksyttävien rajoissa.

Ainesosat: Kaakaomassa, luomu ruokosokeri & luomu kaakaovoi

roz-chuao-73

Vastaa