Madécasse Madagascar 100%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Noniin. Tässä olisi nyt sitten jälleen tummaa suklaata maistettavana. Sen verran tummaa on, että sokeria ei ole mukaan mahtunut ripaustakaan, vaan levy on 100% kaakaomassaa ja -voita jonkinlaisessa suhteessa.

Minusta nämä Madécassen pussitetut suklaalevyt näyttävät aika kivoilta. Paperipussukkakin on paksumpaa ja karheampaa kuin tavallinen paperi. Nyörinpätkä, jolla pussi vielä on suljettu, on kuin piste iin päälle. Suklaata suojaa paperipussukan sisällä vielä erillinen foliopussi. 75g suklaalevy on jaoteltu todella isoihin palasiin, yhteensä vain neljään.

Tuoksu on yllättävän mieto. Vaikka kyseessä on madagaskarilainen kaakao, joka yleensä on raikas ja marjainen tuoksultaan, ei tämä suklaa anna tuoksullaan minkäänlaisia viitteitä siitä miltä se voisi maistua. Sentään tuoksussa ei ole mitään pahaakaan. Sekin on jo pieni voitto.

Ja eikun maistamaan. Alkumaku iskee kyllä heti siihen malliin, että mielessä kerkeää käydä ajatus “tätäkö tämä taas oli“. Hetken kuluttua maku kuitenkin tasoittuu ja kaakaon vivahteita alkaa päästä esiin. Tästä löytyy kyllä sitä marjaisampaakin makua, jota kaakaon alkuperää ajatellen odotin, mutta se ei pääse ilman sokeria ihan niin hyvin esille kuin sokerin kanssa. Maku on tymäkkä, tunkkainen ja kitkerä, sitä on turha kieltää. Se ei tällä kertaa kuitenkaan ole ihan niin tymäkkä kuin joissakin aiemmin vastaan tulleissa 100% suklaissa on ollut. Tämä on syötävää, joskaan ei vielä varsinaisesti nautittavaa minun suussa.

Koostumuksen puolesta ei ole suuremmin valitettavaa. Suklaa on jauhoista, mutta sulaa suuhun vallan mukavasti ja nopeasti. Jälkimakuna esiin tulee ainakin pähkinä, hasselpähkinä. Jälkimaku on myös tymäkkä, tunkkainen ja kitkerä, kuten voisi olettaakin. On tällaiset vielä aivan liian synkkiä makuja minun suuhun, mutta sentään pystyn jo syömään näitä ilman suurempia irvistyksiä.

Ainesosat: Kaakaomassa & kaakaovoi

madecasse-mad-100

Vastaa