Belyzium 100%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämä arvio on kirjoitettu melkein vuosi sitten. On vain jäänyt julkaisematta.

Koska Belyziumin suklaalevyjen ulkoasut eivät varsinaisesti poikkea toisistaan, voit lukaista mielipiteeni ulkoasusta aiemmasta Belyzium-arviosta.

Kaikki tähänastiset (tämä mukaanlukien) Belyziumin suklaat ovat tuoksuneet enemmän tai vähemmän punaviinille. Oletettavastikin tämä johtuu siitä, että kaikissa suklaissa on käytetty yhtä ja samaa kaakaopapua. Hierman yllättäen tämä suklaa ei maksimaalisesta kaakaopitoisuudestaan huolimatta tuoksu juuri sen voimakkaammalle kuin aiemmatkaan. Tai tältä ainakin tuntuu nyt kun edellisen arvioinnista on jo kulunut jokunen päivä.

Koostumukseltaan suklaa on heti kättelystä kuiva, tahmeahko ja suoraan sanottuna todella tympeä. Tahmeus oikeastaan ilmenee vasta kun suklaa sulaa ja sekoittuu suussa syljen kanssa. Mutta ei mikää ilo tuntoaistille(kaan).

Nooh, mausta sen 100% tumman suklaan tunnistaa… Tässä on selvästi tuoksusta tuttua punaviinin makuakin mukana, mutta punkkuhan ei todellakaan kuulu suosikkijuomiini ja tässä kaikki maut iskevät päälle varsin voimallisesti. Huh huh… Se mikä tässä on hyvää (käytän termiä tässä väljästi) on se, että joistakin yhtä tummista suklaista tuttu lastulevyn maku jää hieman tuonne punaviinin maun taakse. Kyllä se siellä on, mutta eipä ole päälimmäisenä. Ei ole minun makuun tämä ei, sokeria huutaa ja kovasti.

Jälkimakuna suuhun jää punaviinin lisäksi jokin todella pistävä maku tai tunne, joka vetää nenän kurttuun. Eipä voi jälkimakua kehua varsinaista syöntimakua makeammaksi.

Ainesosat: Kaakaomassa

belyzium-100-v2

Vastaa