Ara Chocolat Belize 71%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Minulle uusi maku Ranskalaiselta Ara Chocolat’lta on tämä belizeläisestä kaakaosta valmistettu tumma suklaa. Ainakin minun piti googlata selvittääkseni maanosaa tarkemmin, että Belize sijaitsee Meksikon saappaan kärjen alapuolella, Karibianmeren rannikolla.

ara-belize-71Ulkonäkö sekä kääreissä että levyssä noudattaa Ara Chocolat’n uutta muotoilua. Vihreä väri kääreissä lupailee ainakin minun päässäni jonkinlaista raikkautta ja piristystä, joten sellaista jään odottamaan.

Suklaan tuoksu on todella voimakas ja jopa hieman pistävä, varsinkin kun nuuhkaisee juuri avattua pussia, jossa koko levy sisällä osittain paloiteltuna. Maussa ei ole jälkeäkään pistävyydestä, vaan suklaa on tuoksuun nähden yllättävän makea ja maltillinen. En tarkoita tässä maltillisella mitään pahaa, sillä suklaassa on kyllä runsaasti makuja. Tässä on selviä tropiikkisen hedelmäisiä makuja ja niitä on riittävästi maksiminautinnon saavuttamiseksi. En minä noita hedelmiä kyllä osaa erotella toisistaan, joten nimitetään se vaikka hedelmäcocktailiksi. Kitkeryyttä ei ole minkäänlaista.  Tämänmakuinen suklaa nostaa kyllä suupielet korvia kohti.

Koostumukseltaan suklaa on ihan aavistuksen jauhoinen. Suklaa sulaa suussa erittäin miellyttävästi ja nopeastikin. Kevyesti jauhoinen tunne säilyy suussa suklaan sulamisen jälkeenkin ja harmikseni hedelmäiset maut katoavat jälkimausta hieman liian nopeasti. Suussa tuntuu jälkikäteen täysin odottamaton, raikas, jopa mentholmainen tunne. Mistähän tuo sinne tupsahti… Oliko suklaassa hapokkuutta, jota en maistellessa havainnoinut?

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

Vastaa