Ara Chocolat Agua Fría 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Suklaan kaakao tulee Venezuelasta ja lajikkeena on Trinitario. Suklaan ja kääreen ulkonäkö ja paketointitapa on Ara Chocolat’lle ominainen, toimiva, joskaan ei minun silmälle kaunein mahdollinen. Lähinnä tuo ulospäin näkyvä pussiosa pistää silmään. Tuoksu on synkähkö. Siinä on pieni ripaus punaviiniä ja lisäksi mullan tuoksua. Ei ihan huumaavin suklaatuoksu, mutta menettelee.

Maussa on kitkeryyttä jonkin verran, enemmän kuin suklaissa joita viime aikoina olen arvioinut. Tästä puuttuu lähes täysin kaikenlainen raikkaus, poislukien aavistus punaviinin kaltaista makua, vaikka hitunen makeutta löytyykin. Kitkeryys pyrkii esiin kuivuuden seasta koko ajan. Suklaa todellakin on varsin kuivan tuntoinen ja se liimautuu hampaiden pintaan. Koostumuskin on hieman jauhoisen oloinen.

Jälkimaussa pääosassa on suklaan kuivuuden lisäksi kitkeryys, eikä iloisempia makuja juuri tänne asti ole riittänyt. Tämä nyt sattui olemaan suklaa sellaiseen makuun, jossa ei kaivata raikkautta. Minä en varsinaisesti kuulu siihen ryhmään.

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

ara-agua-fria-70

Vastaa