Szántó Tibor Arriba Los Rios 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ulkonäkö ja paketointi ei millään tavalla poikkea aiemmin arvioimastani Porcelanasta joten arvosanakin on sama. Ainoa ero on siinä, että Porcelanan ollessa itselleen tyypilliseen tapaan vaalea väritykseltään, on tämä Arriba-kaakaosta valmistettu suklaa selvästi tummemman väristä.

Suklaan tuoksu on värityksen tapaan melko voimakas ja sanoisinko jopa meille suomalaisille (valitettavan) totutun tumman suklaan tapainen. Tuoksussa ei ole vähäistäkään raikkautta tai iloisuutta. Sen sijaan tässä on synkkyyttä ja sitä muuten riittää.

Koostumus taitaa olla tällä valmistajalla vakio tuon kivimyllyssä jauhamisen vuoksi. En ole ihan niin syvällä suklaan valmistuksessa, mutta minulla on sellainen käsitys että kivimyllyjauhanta aina jättää koostumuksen hieman rakeiseksi. Tokihan tämä on valmistajan toiveiden mukaista eikä mikään sattuma. Itse pidän enemmän sileästä suklaasta.

Maku pääsee kyllä yllättämään aivan 6-0. Miten näin synkältä tuoksuva suklaa voi maistua näin raikkaalta? Täytyy ihan sanoa, että huh-huh! En tarkoita tässä raikkaudella mitään sitruunaista tai muutoin pistävää makua vaan kertakaikkisen mahtavaa ja sopivan hillittyä sekahedelmän makua. En osaa tässä lähteä nimeämään mitään tiettyä hedelmää, mutta iloista on, kertakaikkiaan. Ehkä lähimmät hedelmän maut jotka tässä voisivat maistua ovat banaani ja persikka. Neutraaleja, mutta herkullisia makuja siis. Kertakaikkisen herkullista!

Koska maku oli herkullinen, tuppaa jälkimakukin yleensä olemaan samansuutainen. Eipä tee tämä suklaa poikkeusta siihen sääntöön. Jälkimaussa on kaikki samat maut kuin itse maussakin, mutta selvästi miedompana. Jopa niin mietona, että niiden toivosi säilyvän pidempäänkin.

Ainesosat: Kaakaomassa, raakaruokosokeri & kaakaovoi

szanto-tibor-arriba-los-rios-70

Vastaa