Chocolate Naive Madagascar 85%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Olen aiemmin arvioinut tämän liettualaisen suklaavalmistajan Nicaragua-suklaan, joka oli maultaan kelpo suklaata. Ainoat ongelmat sen kanssa liittyivät joihinkin suklaan ainesosiin, jotka ovat läsnä myös tässä madagaskarilaisesta kaakaosta valmistetussa tummemmassa suklaassa. Ulkoasullisesti tämän suklaan kääreet ja suklaalevy ovat ihan samalla tasolla edellisen kanssa. Virtuaalista plussaa tälle siitä, että tässä näkee lukea kääreiden tekstitkin.

Koska edellisen suklaan (samalta valmistajalta) arvioinnista on kulunut vain tunteja, tulee väkisinkin verrattua mm. tuoksuja keskenään. Tässä on samankaltainen voimakas tuoksu, mutta mukana on myös jokin pieni pistävyys, jota hyvällä mielikuvituksella voisi kuvitella madagaskarilaiselle kaakolle tyypilliseksi marjaisaksi tuoksuksi. Maku selventänee enemmän.

Koostumuksen puolesta tässäkin Naiven suklaassa on kaikki kohdillaan. Ohut suklaa sulaa nopeasti sekä suussa että pöydällä. Myös Nicaragualaisesta tuttu pieni jauhoisuus on paikalla. Koostumuksesta ei tule moitteita.

Mausta tuntee heti, että nyt on korkeamman kaakaoprosentin tuote kyseessä. Karvautta on melko runsaasti. Myös hapokkuutta ja lievästi pistävää marjaisuutta on heti alkumausta lähtien. Iloiset ja raikkaat maut, joita odotin kaakaon alkuperän huomioiden, ovat nyt jossakin muualla. Tuo karvaus nostaa päätään ja pistävänraikasta makuakaan ei kovin helposti pelkästään positiiviseksi pysty kehumaan. Olen kyllä suuresti pettynyt makuun. Tästä tulee lähinnä mieleen 100% tummat madagaskarilaiset, joita olen maistanut.

Jälkimaku on arvatenkin samoilla linjoilla itse maun kanssa, mutta kitkeryys sentään loivenee pikkuhiljaa. Jokin nenää nyrpistävä maku tai ominaisuus jälkimaussakin kuitenkin on, koskapa nenä koko ajan vetää itseään kurttuun.

Ainesosat: Kaakaomassa, sokeri, kaakaovoi, kirkastettu voi & soijalesitiini

naive-madagas-85

Vastaa