Belyzium 89%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Koska Belyziumin suklaalevyjen ulkoasut eivät varsinaisesti poikkea toisistaan, voit lukaista mielipiteeni ulkoasusta aiemmasta Belyzium-arviosta.

Jos aiemmin arvioimani 78% suklaan tuoksu oli voimakas, niin tämä on vähintään pykälän verran vahvempi. Haistan tässä punaviinin lisäksi tumman siirapin aromeja. Tosin siirapistakin vain niitä tummia osia, sillä makeutta ei tässä tuoksussa ole. Tuoksu alkaa jo olemaan niin vahva, että en ole varma onko se pelkästään miellyttävä.

Koostumus on rakeinen, liiaksi asti minun makuuni. Suklaa myös sulaa suussa varsin hitaasti ja sulaminen vaatii jo avustusta imeskelyn muodossa. Itse asiassa tämä ei meinaa sulaa millään ellei asiaan paneudu ihan tosissaan.

Aivan kuten kävi 78% suklaan kohdalla, huomaan tämänkin suklaan maun olevan selvästi miedompi kuin tuoksun, mikä on positiivista. Mauttomaksi tätäkään suklaata ei kuitenkaan voi moittia, sillä pääasiassa punaviiniä muistuttava maku on voimakas. Hapokkuuttakin löytyy, sillä kieli menee sen ja rakeisen koostumuksen vuoksi hieman turraksi parin rivin syömisen jälkeen. Kaakaon luontainen kitkeryyskään ei juuri pääse esiin muiden makujen alta…

…mutta kun päästään jälkimakuvaiheeseen saakka ja muut maut mietonevat, nostaa kitkeryyskin päätään. Suuta kuivaa, kieltä ja kitalakea kihelmöi ja nenää vähän nyrpistyttää ihan itsestään. Jälkimaku alkaa jo olemaan samoilla rajoilla tuoksun kanssa, eli en ole varma onko tämä pelkästään miellyttävä.

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

belyziu-89

Vastaa