Oialla Beniano Bolivia 72%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tanskalainen suklaavalmistaja käyttää suklaissaan pelkästään luomu raaka-aineita ja tämä on itse asiassa jo toinen arvioimani suklaa, jossa on käytetty tätä Amazonasista löytyvää villiä Beniano-papua. Levyn vitivalkoiset paperikääreet ovat tavallaan tyylikkäitä, mutta samalla jään kaipaamaan niihin hieman “sitä jotain”. Tarpeelliset tiedot toki löytyvät helposti heti kääreiden etupuolelta, kerrankin. Suklaapalasissa on pieniä egyptiläistyyppisiä kuvioita (elokuvista tuttuja).

Tuoksu on melko neutraali, mutta hyvällä tavalla. Tietenkään pienistä hedelmäisistä vivahteista ei olisi haittaakaan, mutta tällainen täyteläinen ja pelkästään hyviä puolia sisältävä suklaatuoksu on kyllä aika tyydyttävä jo itsessäänkin.

Suklaa sulaa suussa helposti muuntautuen yllättävänkin paksuksi ja samettiseksi suklaamassaksi. Tämä on kyllä herkullisen täyteläistä suklaamassaa ja jos tätä joku joskus tarjoaisi juomana, joisin itseni takuulla kipeäksi, kun aivot eivät kuitenkaan haluaisi kieltää suuta juomasta. Vaikka suklaa on näin sileää, ei tämä kuitenkaan ole lainkaan “liukas” koostumukseltaan. Liukkaus on kyllä mieluista, mutta niin on tämäkin.

Aivan kuten tuoksussa, jään maussakin hieman kaipaamaan niitä hedelmäisiä vivahteita, joihin makuaistini ainakin toistaiseksi on tykästynyt. Tällä suklaalla on muita hyviä ominaisuuksia. Tämän suklaan maku on tavallaan hieman tunkkainen, mutta toisaalta ei lainkaan. Kaakaon maku on tässä hieman karvas, mutta toisaalta ei ollenkaan. Varsin erikoinen on tämä maku. Se on samalla monivivahteinen ja yksinkertainen. Mutta jos tämä ei olisi kiehtovaa ja koukuttavaa, niin en olisi tähän asti päästyäni syönyt jo lähes koko 90 gramman levyä. Arvosanan antaminen suklaalle osoittautuukin todella vaikeaksi 8 ja 9 välillä. Monimutkaisuuden ansiosta kallistun nyt hieman lähemmäksi parempaa.

Huomasin itse asiassa jo siinä vaiheessa, kun suussa oli vielä rippeet suklaasta erään maun, jonka tunnistin: raaka peruna! Maku ei viipynyt suussa kauaa, mutta sen aikaa että kerkesin tajuta mistä on kyse. Kun suu sitten on kokonaan suklaasta tyhjä jää jäljelle sellainen aika perusmaku, joka tummaa suklaata syödessä löytyy. Ei vivahteita oikein mihinkään suuntaan, mutta ei mitään moitittavaakaan. Tai itse asiassa viiveellä tulee pieni kitkeryyspiikki.

Ainesosat: Kaakao sisältäen kaakaovoin (46,6g/100g) & ruokosokeri

oialla-beniano-bolivia-72

Vastaa