Svenska Kakaobolaget Sri Lanka 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nyt on käsissäni todellinen uutuustuote uudelta ruotsalaiselta pienvalmistajalta. Ilmeisesti melko tuoreen bean-to-bar -valmistajan ensimmäinen tuote on valmistettu kaakaosta, joka on peräisin Sri Lankasta. Enpä ole sellaiseen kaakaoon aiemmin törmännytkään. Toivotan uudelle yritykselle onnea ja menestystä sekä meille kuluttajille uusia tuotteita riippumatta siitä, mitä pidän tästä kyseisestä suklaasta.

Kääreet ovat väreiltään ja kuvioltaan pirteän ja modernin näköiset. Harmikseni itse suklaalevy on niin perus kuin vain voi olla. Samaa muottia käyttävät ainakin muutamat muutkin tiedossani olevat bean-to-bar -suklaavalmistajat. Eritoten levyn ulkonäkö laskee ulkonäköpisteitä.

Suklaassa on raikas punaisten marjojen tuoksu ja se lupaa hyvää. Tuoksusta tulee väistämättä mieleen madagaskarilainen kaakao, joskaan ei voimakkaimpana mahdollisena. Tuoksu pääsee kuitenkin voimakkaammin esiin kun murran uuden palasen ja nuuhkin murtokohdasta. Minkäänlaista kitkeryyttä tai pistävyyttä ei tuoksusta löydy. Tuoksu lupaa paljon.

Koostumus on valitettavasti rakeinen. Imeskellessä kolmatta palaa suklaan karkeus tuntuu jo kielellä. Suklaa on hitaammanpuoleinen sulamaan ja sitä joutuu avittamaan sulamisessa puristelemalla palasta kielen ja kitalaen välissä. Sulava suklaa on kuivaa ja kaipaisi minun makuuni hieman kosteutta, vaikkapa kaakaovoin muodossa. Kyseessähän on kuitenkin “vain” 70% suklaa. Luonnollisesti sula suklaamassakin on hieman rakeista.

Ensimaku on yllättävän seesteinen ja maistuu hetkellisesti toffeelta. Tämä maku tosin katoaa nopeasti kun marjainen raikkaus pääsee esiin. Maussa on kitkeryyttäkin tarjolla kohtalaisesti ja hapokkuuttakin löytyy, tosin vasta useamman palasen syötyäni. Vaikka suklaa onkin toisaalta raikas, on tässä synkkä ja karvas puoli eikä se oikein istu suuhuni. Ehkä tämä kuitenkin olisi kaivannut sitä kaakaovoita sekaansa. Se olisi varmasti auttanut maun lisäksi koostumustakin.

Jälkimaku on synkempi kuin maku muutoin. Kitkeryyttä ja hapokkuutta on enemmän kuin tarpeeksi, mutta raikkaita marjaisia makuja ei valitettavasti riitä tänne asti. Suuhun jää kuiva ja hapokas tunne.

Ainesosat: Kaakaomassa & sokeri

kakaobolaget-sri-lanka

Tässä postauksessa on 2 kommenttia

  1. Lee

    I've just purchased this one after reading your review.

    Thanks.

  2. Jarkko

    If I had some part in helping you find this chocolate, I am glad.

Vastaa