Rózsavölgyi Csokoládé Porcelana 71%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Olen joistakin muidenkin valmistajien kääreistä todennut, että ne toimisivat erinomaisesti myös tapettina. Tämä koskee Rózsavölgyi Csokoládén suklaalevyn kääreitä erityisen suurissa määrin. Kultaisia lintuja vaalealla taustalla, voisiko olla kauniinpaa? No kyllä voisi, eikä tarvitse edes kaukaa hakea: avaa kääreet. Rózsavölgyi Csokoládén suklaalevyt on valettu muotissa, jonka kuvio on erittäin helposti tunnistettavissa sen jälkeen kun sen kerran on nähnyt. Se on sanalla sanoen kaunein suklaalevy minkä olen nähnyt tähän mennessä.

Tuoksu on yllättävän neutraali tai jopa mieto. Haistan miedon kanelimaisen tuoksahduksen, mutta en lainkaan sitä tyypillistä tumman suklaan “synkkää” tuoksua, joka joskus on miedompi ja joskus menee överiksi. Tässä suklaassa tuoksu on hyvä, mutta se ei juuri anna etukäteistietoa siitä miltä suklaa saattaisi maistua.

Suklalevy on ohut, jonka ansiosta sitä on helppo imeskellä. Koostumus on juuri niin sileä kun voi toivoa, eikä tästä löydy minkäänlaista rakeisuutta vaikka tämä ei myöskään ole niin rasvainen tai liukas kuin joidenkin valmistajien suklaat. Kun suklaa sulaa massaksi jää massan koostumus sen verran paksuksi, että suussa tuntee olevan suklaata, vaikka varsinaisia palasia ei enää olisikaan. Yleellistä!

Yllättävänkin neutraali tuoksu osoittautui hämäykseksi! Tässähän on makuja vaikka muille jakaa ja ainakin alkuun kaikki tuntuvat olevan positiivisia. Maussa on hieman sitä kanelia jonka tuoksustakin tunnistin, mutta lisäksi runsaasti raikkaita makuja. Jännä juttu vain, että nämä raikkaat maut eivät viipyile suussa kovin kauan, vaan ne tulevat ja menevät nopeasti jolloin suuhun jää suklaan täydelliseen sulamiseen ja katoamiseen asti tuo miellyttävä kanelinkaltainen maku. Pistän toista palasta suuhun ja huomaan että ensimmäisen palasen raikkaimmat maut eivät enää yllätäkään samalla tavalla. Maku on jotenkin hillitympi. Oliko alun raikkaus niin voimakas, että makuaistikin säikähti? Olen koko ajan puhunut kanelimaisesta mausta, mutta täytyy sitä paikkailla sen verran, että makua voisi myös kuvailla hieman vaniljaiseksi, tai itse asiassa aika moneksikin asiaksi. Pääasia on että kumpaakaan näistä mausteista ei löydy suklaasta, vaan ne ovat molemmat kaakaopavusta irtoavia makuja. Jännittävä ja ajatuksia herättävä suklaa.

Jälkimaku noudattaa suklaan tuoksun ja maun viitoittamaa tietä, eli mitään yllättävää täällä ei enää ole. Toisaalta, jos maku ja tuoksu ovat tämän suklaan tasoa, niin miksi pitäisikään olla? Suussa ja eritoten kitalaessa tuntuu vielä melko pitkäänkin erilaisia makuvivahteita joita ihan mielellään jään tunnistelemaan. Vasta jälkimaun loppupuolella huomaan, että suklaassa on mikroskooppisen pieni karvaskin puoli, mutta se ei varsinkaan tässä vaiheessa haittaa yhtään mitään.

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

roz-porcelan-71

Tässä postauksessa on 2 kommenttia

  1. Anna

    Oi apua! Saako tätä nykyään mistään?

  2. Suklaakauppias Jarkko

    Sikäli kun tiedän, tätä ei Suomesta tällä hetkellä saa.

Vastaa