Original Beans cru Virunga 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Original Beansin suklaalevyjen ulkonäkö on tullut jo tutuksi viime kuukausina. Niissä ei ole mitään mullistavaa, ellei huomioida takakannen tekstejä. Siellä nimittäin kerrotaan normaalien tuoteselosteiden ja ravintoarvojen lisäksi mm. niistä arvoista, jotka ovat yhtiölle tärkeitä. Arvoihin kuuluvat ainakin luonnon ja metsien hoito sekä köyhimpien olojen parantaminen.

Suklaan tuoksu on sanalla sanoen synkkä. Se ei merkittävästi poikkea meikäläisten tavallisista tummista suklaista, joskaan tässä ei tietenkään ole vaniljaa joka meikäläisten markettisuklaissa yleensä tuoksussakin on päällimmäisenä. Tuoksu on minun mielestä hieman liian synkkä ja tunkkainen. Olen tottunut ja tykästynyt selvästi raikkaampiin aromeihin.

Koostumus näissä Original Beansin tummissa suklaissa on jo aiempien tuotteiden kohdalla osottautunut täydelliseksi tai sitä hipovaksi. Tämäkin suklaa on sileää kuin mikä ja sulaa suussa todella miellyttävän oloiseksi massaksi. Juuri koostumus on ehdottomasti tämän suklaan paras puoli.

Makukin on makuuni liian synkkä ja tunkkainen, lisäksi varsin karvas. Vaikka suklaassa onkin pienenpieni terävä, tai suorastaan pistävä maku “piristämässä” tunkkaisuutta, en kuitenkaan hyvällä tahdollakaan voi väittää nauttivani tästä kovinkaan. Suklaan suurin ongelma on siinä, että tästä puuttuu kaikki iloiset ja positiiviset asiat, joita suklaalta kaipaan. Helppohan tätä on irvistelemättä syödä, mutta minkäänlaista himoa tai halua maistaa suklaata uudelleen tämän arvion kirjoittamisen jälkeen ei kyllä ole.

Suklaan jälkimaku on juuri sellainen kun voi odottaakin: synkkä ja tunkkainen. Erikoisen kitkerä ei jälkimaku ole, mutta eipä tästä jälkimaustakaan tulla oodeja laulamaan tässä talossa ainakaan.

Ainesosat: Kaakaomassa, kaakaovoi & raakaruokosokeri

origbeans-cru-virunga-70-pojot

Vastaa