Original Beans Beni wild harvest 66%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Huomasin aiempia saman valmistajan arvioitani lueskellessani, että en ole kovinkaan korkealle arvostanut kääreiden tai suklaan ulkonäköä. Ehkä silmä on jo tottunut näihin, koska eihän nämä hassumman näköisiä ole, joskaan ei mitään mullistavia taideteoksiakaan.

Tuoksu on kyllä kaakaoinen, mutta en juurikaan haista tästä mitään tiettyjä vivahteita tai vastaavia. En nyt vähään aikaan ole maitosuklaata syönyt, mutta muistinvaraisesti väittäisin, että tuoksu ei paljon poikkea maitosuklaasta: ihan hyvä, mutta ei mitään erikoista. Koostumuksessa sen sijaan on jotain erikoisempaa. Tämä on ihan mahottoman sileää. Tätä sileämpää ei enää voi olla, sillä se olisi jo voita. Minulle kyllä kelpaa erittäin hyvin tällainen sileä ja liukas suklaa.

Tuoksu ei ollut suklaassa kummoinen ja täytyy sanoa, että maku noudattaa tuoksun viitoittamaa tietä. Kummoisia vivahteita, hyvässä tai pahassa, tässä suklaassa ei kertakaikkiaan ole. Tässä ei myöskään ole sellaista kitkeryyttä, mikä markettien tummista suklaista yleensä löytyy ja se onkin yksi laadukkaan raaka-aineen eduista. Tämä on todella helposti syötävää tummaa suklaata, joka menee varmasti helposti alas sellaisellekin, joka ei ole vielä tottunut tummiin suklaisiin. Neljättä suklaapalaa imeskellessä mausta alkaa erottautumaan pieniä makuvivahteitakin, mutta mitä vivahteita ne sitten ovat, onkin jo vaikeampi kysymys. Ihan minimaalisen pientä pistävyyttä ilmaantuu ja mieleen tulee lähinnä Itä-Euroopassa teollisesti valmistetun keksin maku. Ehkä myös hieman pähkinä. Valmistajan mainitsemat hunaja ja aprikoosi vaatisivat kyllä jo parempaa mielikuvitusta.

Jälkimaussa ei ole paljon enempää makuja kuin aiemminkaan, mutta pieni kitkeryys nostaa päätään. Varsin neutraaliksi, ellei jopa tylsäksi jää jälkimakukin, mutta eipähän ole vastenmielinenkään.

Ainesosat: Kaakaomassa, kaakaovoi & raakaruokosokeri

origbeans-beni-wild-66

Vastaa