Ara Chocolat Porcelana 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kääreiden design on uudistunut viime näkemästä hieman, mutta “suklaalevyn” idea on sama, eli varsinainen suklaalevyhän tämä ei ole, sillä kääreiden sisältä löytyy viisi maistelupalaksi sopivaa pientä palasta. Paketointia avatessani huomaan myös, että käärepaperi on selvästi paksumpaa kuin aiemmissa levyissä. Vaikka kääreet ovatkin enemmän design kuin aiemmat, niin se ei ihan riitä parantamaan ulkoasun arvosanaa. Suklaa on merkittävän vaaleaa väritykseltään ottaen huomioon että se kuitenkin on 70 % tummaa suklaata.

Suklaassa oli juuri sellainen tuoksu kuin odotinkin. Hieman rusinainen ja hieman toffeemainen. Olen syönyt tämäntuoksuisia suklaita aiemminkin. Rusinaisuus oli voimakkaimmillaan juuri pakkauksen avattuani ja sen jälkeen toffeemaisuus vie kyllä piikkipaikan. Tätä ei tuoksusta kyllä arvaisi tummaksi suklaaksi, mutta odotukset mausta nousivat kyllä tuoksun mukana kattoon.

Koostumuksen osalta suklaa ei jätä mitään toivomisen varaan. Ohuet palaset sulavat todella helposti suussa ja suklaa on sileää, minkäänlaista rakeisuutta tai edes jauhoisuutta ei ole havaittavissa. Sulanut suklaamassa on ihanan pehmeää ja paksua, mutta ei niin paksua että tarttuisi hampaisiin. Tummaksi suklaaksi tämä kuivattaa suutakin vain vähän. Voisi melkein sanoa, että jos tätä vähemmän kuivattaisi, sen täytyisikin olla jo maitosuklaa.

Alkumaku on toffeinen, jopa maitoinen (!). Pikkuhiljaa esiin hiipii tuoksussakin esillä ollut rusinaisuus, mutta se ei makuna valtaa koko suuta, vaan pysyy miellyttävän hillittynä. Suklaassa on myös jonkin verran hapokkuutta, eli keskivahvaa kihelmöintiä tuntuu sekä kitalaessa että kielen reunoissa suklaata imeskellessä. Kurkun perälläkin käy kolmannen palasen kohdalla pieni hapokas tunne. Tämä on todella herkullinen suklaa. Pähkäilen maulle antamaani arvosanaa tovin, sillä tässä olisi melkein ainekset täydellisyyteen. Jos tässä olisi ollut aavistuksenkaan verran enemmän hedelmäisyyttä tai marjaisuutta (rusinaisuuden lisäksi) olisi arvosana heti maksimissa.

Jälkimaku on melko hillitty. Se on ihan samalla tasolla tuoksun ja maun kanssa, eli herkullinen. Toffeemaiset elementit ovat jälkimaussa selvästi vahvemmin edustettuna kuin rusinaiset, joten jälkimaku on kohtalaisen makea, ei lainkaan kitkerä. Sanalla sanoen jälkimaku on herrrrrrkullinen.

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

ara-chocolat-porcelana-70

Vastaa