Ara Chocolat Guasare Trinitario 72%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tilasin suklaita verkkokauppaani varten ja yllätyin positiivisesti kun lähetyksen mukana saapui suklaa, jota ei vielä ole olemassa. Tai no, onhan se olemassa, mutta sitä ei ole vielä saatavilla mistään, vaan kyseessä on ilmeisesti valmistajan koe-erä tuotteesta, jota selvästikin suunnittelevat tuovansa markkinoille.

Suklaalla ei vielä ole varsinaisia kääreitä, joten kääreiden ulkoasusta en voi sanoa mitään. Palaset kääreiden sisällä ovat tuttua Ara Chocolat -tyyliä. Koska kokonaisarvosanan laskeminen ei onnistu ilman kaikkien osa-alueiden erillistä arvosanaa teen nyt siten, että annan ulkoasulle saman arvosanan jonka olen näköjään antanut kaikille aiemmillekin valmistajan suklaille. Palataan tarvittaessa asiaan virallisten kääreiden julkaisun jälkeen.

Suklaassa on huumaavan voimakas tuoksu heti kääreet avattuani. Se ei kuitenkaan ole millään tavalla epämiellyttävä tuoksu vaan raikas ja hedelmäinen. Tuoksu on suorastaan koukuttava. Kun oikein tarkkaan nuuhkin, niin kuvittelen haistavani ripauksen sikariakin. Herkullisen voimakas tuoksu!

Palasten koostumus on miellyttävä. Suklaa sulaa suussa juuri oikealla nopeudella sulaen sileäksi nesteeksi, jonka avulla kaikki maut pääsevät kulkeutumaan jokaiseen suun kolkkaan. Eipä ole tietoa muista kuin miellyttävistä suutuntemuksista. Jälkeenpäin ajateltuna tuli mieleen, että tämä suklaa suli suuhun hieman nopeammin kuin useimmat laatusuklaat ennen tätä.

Voi hyvänen aika! Minulla nousee kirjaimellisesti iho kananlihalle kun pistän palasen suuhun. Maku on tuoksun tavoin voimakas, mutta edelleen pelkästään hyvällä tavalla. Maku on todella hedelmäisen raikas ja samalla yllättävän hapokas. Maistan tässä sellaisia trooppisten hedelmien sekoituksia, että yksinkertaisen suklaamaistelijan aivokapasiteetti ei meinaa enää pysyä perässä makujen tunnistamisessa. Voin reheellisesti sanoa, että tämä on positiivisin uusi kokemus suklaarintamalla pitkään aikaan. Jos tätä makua johonkin aiempaan kokemukseen yrittäisi verrata, niin tässä on paljon tuttuja ominaisuuksia omasta suosikistani, madagaskarilaisesta kaakaosta. Lisäksi tässä on vivahteita Porcelanasta, jota olen päässyt viime aikoina maistamaan pariltakin valmistajalta, eli sellainen mieto mutta vivahteikas maku kulkee tuolla taustalla koko ajan, vaikka tässä päämakuna onkin niin selkeät ja voimakkaat,  raikkaat maut. Hämmentävä maku, mutta aivan täydellisellä tavalla hämmentävä.

Jälkimaku on hieman karvaampi kuin suklaan varsinainen maku ja raikkauttakin on selvästi vähemmän, mutta nämä seikat eivät juurikaan heikennä tuotetta täydellisyydestä. Jälkimaku on ehkä hieman rusinainen eikä se viivy suussa kovin pitkään. Nyt harmittaa että tätä ei toistaiseksi saa ostettua mistään. Merci infiniment, Ara chocolat!

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

ara-chocolat-guasare-72

Vastaa