Omnom Papua New Guinea 70%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Elämässäni tapahtuu juuri nyt monenlaista. Haittapuolena sisällöllisellä elämällä on kuitenkin se, että en ole aikoihin (1,5 kk) kirjoittanut laadukkaasta suklaasta arviota. Nyt minulla on aikaa istahtaa, rentoutua ja (toivon mukaan) nauttia suklaasta kertoen samalla mielipiteeni siitä.

Nämä Omnomin pahviset suklaakääreet ovat kyllä uskomattoman kauniita! Kulmikas jääkarhu (?) näyttää loistavalta ja sopii hyvin yhteen firman logossa komeilevan kulmikkaan suden (?) kanssa. Valitettavasti itse suklaalevy ei ole yhtä tyylikäs. Vaikka suklaapalasten muoto ei kenties olekaan suklaan tärkein ominaisuus on tyylikäs aina tyylikäs ja tavis on tavis. Kääreet ansaitsevat 10/10 mutta suklaalevy vain 6/10.

Suklaassa on todella voimakas tuoksu ja tuoksu sopii hyvin yhteen nykyisen kotikaupunkini historian kanssa. Täällä Oulussahan on joskusmuinoin tuotettu tervaa ja sille tämä suklaa tuoksuu. Mieleen tulee tervashampoo ja tervaleijonat, joita kumpiakin taitaa vielä tänäkin päivänä löytyä kaupoista. Tervan ongelma on minusta se, että pieninä määrinä ja satunnaisesti se tuoksuu hyvältä. Kun sitä sitten on runsaammin, alkaa haju jo muuttua lähes vastenmieliseksi. Vähän sama juttu kun nuotiolla istuessa savu tuoksuu hyvälle, mutta seuraavana päivänä samalle savulle haisevat vaatteet ei. Tämän suklaan tuoksussa tervaisuus menee melkein överiksi. Valmistaja mainitsee suklaasta löytyvän myös tupakan makua, mutta minusta se löytyy jo tuoksusta. Poikkeuksellisen voimakastuoksuinen suklaa.

Vaikka aiemmin moitin suklaalevyn ulkoasua, on pienten peruspalasten imeskely kuitenkin helppoa. Suklaa sulaa mukavasti suussa, kunhan sille ensin antaa vähän kielen ja kitalaen lämpöä. Suklaa ei ole kaikista silein suklaa, joka vastaan on tullut, mutta aika lähellä. Poikkeuksena joistakin muista tummista suklaista tämä ei sulaessaan muutu paksuksi, joka paikkaan tarttuvaksi suklaanesteeksi. Tämä vain sulaa ja levittää makua jokaiseen suun kolkkaan.

Olipa suklaa mikä tahansa, niin sen tärkein ominaisuus on tietenkin maku. Vaikka tämän suklaan tuoksu oli melkein liian voimakas, ei sama onneksi tarvitse sanoa mausta, varsinkaan sen jälkeen kun suu on palan tai kahden jälkeen tottunut tähän. Maku on itse asiassa kiinnostava ja jollakin tavalla koukuttavakin. Vaikka tuoksussa oli selvästi tervaa, en löydä sitä mausta, kuten en tupakkaakaan. Sen sijaan maistan varsin lievän hedelmäisyyden ja nahan, joista jälkimmäisen valmistajakin on ilmoittanut löytyvän. Suklaasta löytyy itse asiassa monia makuja, mutta niiden nimeäminen on todella vaikeaa. Pääasia, että mikään niistä ei ole negatiivinen. Liiallista kitkeryyttäkään suklaassa ei ole. Onneksi en säikähtänyt voimakasta tuoksua, sillä muutoin tämä maku olisi jäänyt kokematta.

Jälkimaku on yllättävän mieto. Se ei ole pliisu, mutta verrattuna tuoksuun ja makuun, päästää jälkimaku makustelijan helpolla. Viimeinen maku joka suusa tuntuu on savun. Viimeinen, koska söin tätä arviota kirjoittaessa koko 60g levyn.

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

omnom-papua-new-guinea-70

Vastaa