Original Beans Piura Porcelana 75%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämä suklaa on luomua ja vegaaniruokavalioon sopivaa. Nämä tiedot yksistään saattaisivat riittää joillekin syyksi hankkia kyseistä suklaata, mutta minun huomioni kiinnitti sana Porcelana eli valkoiset kaakaopavut, joiksi niitä myös kutsutaan. Olen ollut aika tyytyväinen joihinkin aiempiin Porcelana-kohtaamisiin, joten odotukseni ovat korkealla. Mainittakoon myös, että ensimmäinen tumma suklaa joka minun suussani maistui hyvältä, oli Amedein Porcelana.

Kääreet ovat pääasiassa tummanharmaat, mutta tehostevärinä on käytetty violetinpinkkiä, joka kieltämättä piristää mieltä ja harmautta. Pahvisia kääreitä avatessa tulee mieleen, että onpa näitä kääreitä helppo avata verrattuna joihinkin aika erikoisiinkin virityksiin, joita vastaan on tullut. Suklaalevy on pahvirasian sisällä kääritty folion näköiseen (sellaista hopeista siis) pussukkaan, mutta luultavimmin se ei ole foliota. Lisäys 11.12.: Sain suklaan valmistajalta tiedon, että tuo “folio” on itse asiassa valmistettu puusta!

Suklaan tuoksu on mahtava! Tämä on selvästi tummaa suklaata, mutta tässä on myös vahvoja hedelmäisiä tuoksuja. Voisiko se olla peräisin kääreissäkin mainitusta limestä? Se voisi olla myös kirsikka. Koskapa tämä on tummaa suklaata, on tuoksussa tietysti jonkin verran kitkeryyttäkin. Saattaa olla voimakkaita makuja vielä edessä kun maistamiseen asti päästään.

Pidän erittäin paljon sileästä ja melkeipä liukkaasta suklaasta ja tämä on molempia. Nautin myös tiedosta, että tuo sileys on saatu aikaiseksi ilman teollista lesitiiniä tai muita ylimääräisiä aineita. Kaakaovoin tuntee koostumuksessa. Jos pumpuli itsessään ei olisi niin kuiva tuote, niin sanoisin tämän suklaan tuntuvan pumpulin ja pilvien sekoitukselta.

Kääreissä valmistaja lupaa limen, vadelman ja paahdettujen pähkinöiden makuja. Ja kylläpä niitä makuja tottavie löytyykin! Kuten tuoksukin antoi ymmärtää, on suklaassa vahvan kaakaoinen yleismaku, mutta samalla ilahduttavia hedelmäisiä makuja. Allekirjoitan kyllä vadelman löytymisen mausta, mutta limeä en varsinaisesti. Tuoksusta tuttu kirsikka löytyy maustakin. Tässä todellakin on jonkin verran kitkeryyttä, mutta se sopii hyvin yhteen raikkaiden makujen kanssa. Jos suklaata voisi kutsua onnellisen arvoitukselliseksi, niin sellaiseksi tätä kutsuisin. Pidän tästä suklaasta kovasti.

Jälkimaussakin on kitkeryyttä, mutta monia muitakin makuja, kuten maustakin löytynyt hedelmäisyys. Kitkeryys on näistä kahdesta vahvempi täällä jälkimaussa, mutta koska kitkeryyttää on hyvänlaista ja huononlaista, voin ilokseni todeta tämän olevan ensimainittua.

Ainesosat: Kaakaomassa, kaakavoi & raakaruokosokeri

orig-beans-piura-porcelana-75

Tässä postauksessa on 3 kommenttia

  1. Anonyymi

    Amedei Porcelana is my favourite. If this one is 9.15, what rating would you give the Amedei Porcelana? Atb/Layjay

  2. Jarkko Karhunen

    Hi Layjay! I can't answer your question accuratly, since I last tasted Amedei Porcelana in 2008. I reviewed it then on the Finnish Chocolate Society website and gave it a 4/5, but the review was written at a time that I didn't like dark chocolates. Unfortunatly we'll never see Amedei Porcelana reviewed in this blog since it contains vanilla, and is therefore out of this blog's scope.

  3. Jarkko Karhunen

    Ok, I have to take back the part about never seeing Amedei in this blog, since I just realized I have reviewed Michel Cluizel Los Anconés 67% which also contains vanilla…

Vastaa