Metiisto Artisan Chocolate Madagascar 72%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Olin erittäin iloinen saadessani vihdoin käsiini tämän bean-to-bar -suklaan Ruotsista. Olen kyllä maistanut tätä aiemminkin, mutta se oli AEB (aikana ennen blogia). Saman valmistajan Bahiaa olen myös maistanut ja koska pidin siitä kovasti odotan innolla mitä tämä madagaskarilaisesta kaakaosta valmistettu suklaa minulle tarjoaa.

Minusta nämä Metiiston käyttämät mustat kääreet ovat todella tyylikkäitä. Musta yhdistettynä ripauksiin hopeaa ja kultaa näyttää yleelliseltä. Tämäkin kertoo vain siitä että vähän voi olla paljon. Itse suklaalevy on kääritty sellofaanipussiin ja suklaassa on kääreestä tuttu M-logo. Ulkonäkö on aivan täydellistä.

Suklaan tuoksu on juuri sellainen kuin voi odottaakin madagaskarilaisesta kaakaosta valmistetulta suklaalta. Se on hedelmäinen ja raikas, eikä tumman suklaan “perustuoksu” ole kovinkaan vahva. Kitkeryyttä tuoksussa ei ole ja itse asiassa tämä onkin aika miedon tuoksuinen suklaa, kun ei huomioida hedelmäisyyttä.

Suklaalevy on ohut, vain noin 5 mm paksu. Koostumus on sileä ja suklaa sulaa helposti paksuksi suklaamassaksi. Tämä ei ole silein mahdollinen suklaa suutuntumaltaan, mutta näin pieni rakeisuus ei edes haittaa.

Ensimaku on ehdottomasti hedelmäinen. Varsin pian esiin tulee kuitenkin toinenkin maku ja se melkein peittää hedelmäisyyden alleen. En saa tunnistettua tätä uutta tulokasta, koska sen maku tuntu muuttuvan koko ajan. Ajoittain se maistuu melkein paperilta, mutta onneksi hedelmäiset maut palaavat ja tekevät jatkoanalysoinnista turhaa. Kertakaikkisen mahtavan makuista.

Jälkimaku on samanaikaisesti pehmeä ja hedelmäinen. Väittäisin hedelmäisyyttä näistä vahvemmaksi, mutta jälkimaku ei kaikenkaikkiaan ole kovin voimakas tai pitkäkestoinen. Onneksi jälkimaun jatkamiseen on helppo tapa: ota lisää suklaata ja odota hetki. No kiitos, minäpä otan. Söin itse asiassa koko 65 gramman levyn tätä arviota kirjoittaessa ja se ei ole ihan tavallista.

PS. Kun katsoo Top 10 -listaani, huomaa siinä selvän yhteyden omien mieltymysten ja madagaskarilaisen kaakaon välillä…

Ainesosat: Kaakaomassa, sokeri & kaakaovoi

metiisto-madagascar-72

Vastaa