Madécasse 80%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämä on muistaakseni ensimmäinen maistamani Afrikassa valmistettu suklaa.

Afrikka-teeman mukaisesti (jota madagaskarilainen valmistaja itsekin korostaa) tämä suklaa todellakin näyttää siltä että se tulee Afrikasta. Suklaalevy on paketoitu vaaleanruskeaan paperipussukkaan, joka on suljettu narunpätkällä. Tällaisen pehmeän pakkauksen ainoa haittapuoli tulee ilmi näytelevyssäni, sillä levy on haljennut kolmeen osaan. Paperipussin sisällä on vielä foliotyyppinen pussi, jonka sisältä itse suklaa löytyy. Ihan kivan näköinen paperipussi.

Tuoksu on todella madagaskarilainen. Voimakas ja lähes pistävä punaisten marjojen tuoksu on helppo tunnistaa. Tuoksu on niin voimakas, että se sulkee pois ne “tyypilliset” tumman suklaan tuoksut. En maista tässä juurikaan kitkeryyttä, mutta se saattaa johtua siitäkin että minä nyt pidän tummista suklaista yleensä. Joku muu voi olla eri mieltä.

Suklaa ei todellakaan ole sitä sileintä sorttia. Se muistuttaa (muistikuvien varassa mielikuvitushatusta heitettynä) maistamiani Mast Brothers tai Bahen & Co -suklaita. Nekin olivat jauhoisia tai lähes rakeisia koostumukseltaan ja siitä minä en pidä.

Alkuun hedelmäinen maku on aikalailla perustasolla (madagaskarilaiseksi), mutta tovin kuluttua suussa tapahtuu hedelmäinen tai hapokas räjähdys, joka saa minut hämmennyksiin. En menisi ihan niin pitkälle että sanoisin suklaan satuttavan kieleni herkimpiä osia, mutta voisin kyllä verrata tätä tunnetta jopa miedomman chilin poltteeseen. Hedelmäisyyttä riittää loputtomiin, mutta jo parin palasen jälkeen huomaan suuni myös kuivuvan enemmän ja enemmän. Korkea kaakaoprosentti monesti aiheuttaa tällaista. Olen iloinen siitä että tämä madagaskarilainen kaakao maistuu “tyypilliselle” madagaskarilaiselle, mutta meneekö tämä jo överiksi? En ole varma.

Tämän suklaan juttu on todella vahva hedelmäinen ja hapokas maku, mutta missä on 80 % kaakaopitoisuuden mukanaan tuoma voimakkuus? Jälkimaussa sitä ei ole, eikä sitä ollut makustellessakaan. Madécassen onneksi (uskottelen itselleni että mielipiteeni kiinnostaa heitä…) pidän hedelmäisistä mauista. Sen sijaan en pidä jauhoisesta koostumuksesta, joka tuntuu suussa vielä jälkeenpäinkin.

Ainesosat: Kaakaomassa, sokeri & kaakaovoi

madecasse-80

Vastaa