Willie’s Cacao Sambirano gold 71%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ulkoasullisesti tässä ei ole merkittävää eroa Venezuelan gold -levyyn. Eikun hetkinen! Lukukelvoton sininen teksti on muuttunut pinkihtäväksi ja on selvästi helppolukuisempaa.

OMG! Enkä minä edes käytä tällaisia teinilyhenteitä, koska olen mies ja yli 40. Tuoksussa on kaikkea mitä suklaalta voi odottaa. Se on hedelmäinen, kaakaoinen, kaikkea mitä suklaan pitääkin olla. Täydellistä! Tai no ehkä minun pitäisi maistaakin tätä…

Kuten aiemmin arvioimassani Venezuelan gold -levyssä, huomaan pientä jauhoisuutta suklaan rakenteessa. Ei se minua häiritse, mutta kun on päässyt maistamaan silkkisen sileitä suklaita tuntuu lähes velvollisuudelta mainita asiasta ja vähentää siitä yksi koostumuspiste. Sori, Herra William!

Madagaskarilaiselle kaakaolle ominaiset hedelmäisyys ja hapokkuus löytyvät todellakin tästä suklaasta! Kielellä ja kitalaessa tuntuva kihelmöinti on hauska. Suussa soi sellainen makujen sinfonia, että sanat eivät riitä sen kuvailemiseen. Syötyäni puolet 50 gramman levystä olen jo huolissani siitä, että tätä suklaata on enää muutama levy jemmassa ja nekin joudun jakamaan muiden kanssa. Ehkäpä he eivät lue blogiani? Ja sitten takaisin asiaan: Suklaassa ei ole lainkaan kitkeryyttä, mutta aavistan, että vaikka itsekin olen vasta harrastelijatasolla (pari vuotta tällaisten suklaiden parissa takana) niin tämä suklaa tulee nostattamaan muutamia kulmakarvoja tulevissa maisteluissa. Tämä hipoo ihan täydellisyyttä, vai onko se jopa jo saavutettu, en osaa sanoa varmuudella.

Olen ihan pikkuriikkisen pettynyt siitä, että jälkimaku ei säily tämän pidempään. Olisi ollut mukava nauttia mausta pidempään, mutta siitä ongelmastahan pääsee eroon pistämällä uutta suklaapalaa suuhun. Tuumasta toimeen…

Ainesosat: Kaakaomassa, raakaruokosokeri & kaakaovoi

willies-sambirano-71

Vastaa