Original Beans Papua Kerafat 68%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Vaikka yritys on hollantilainen, on tämä suklaa valmistettu Sveitsissä. Tämä ei laatusuklaidenkaan maailmassa ole ennenkuulumatonta, sillä joillakin muillakin valmistajilla on valmistus ulkoistettu. En tuomitse ketään sen vuoksi. Suklaan kaakao tulee Papualta, Indonesiasta jota ei pidä sekoittaa Papua-Uusi-Guineaan, joka kylläkin sijaitsee samalla saarella. Joko menit sekaisin? Ei se mitään, niin menin minäkin, kunnes katsoin karttaa.

Pahviset kääreet näyttävät ihan ookoolta, mutta eihän nämä maailman kauneimmat ole. Voisi helposti luulla näiden tulevan muutaman vuosikymmenen takaa, mutta sehän voi olla tarkoituksellistakin, en tiedä. Suklaapalaset näyttävät jopa vielä enemmän menneisyydestä palautetuilta. Ne näyttävät itse asiassa samalta kuin mitä halvimmankin suklaan valmistajat tekivät 1970-luvulla.

Suklaata nuuhkiessa löydän positiivisia tuoksuja. Löytyy jonkin verran hedelmäisyyttä, runsaasti hapokkuutta ja ripaus kahvia tai toffeeta. Yleistuoksu on hyvä ja se herättää kiinnostukseni suklaan maistamista kohtaan, jonka toteutankin juuri nyt.

Jälleen kerran nautin silkkisen sileästä ja hieman liukkasta suklaasta. Tällaisen suklaan sulattaminen kielen päällä on todellista nautintoa ja puraisematta oleminen on lähes mahdotonta, mutta onnistun siinä. Miksi ylistyssanojen keksiminen on aina vaikeampaa kuin kriittisten? Flink gedaan!

Kääreen tekstit lupailevat lempeitä päärynän ja kuivattujen hedelmien makuja, mikä kuulostaa lupaavalta. Ensimaku on kuitenkin melko kaukana tästä. Maistan enemmänkin vanhan kirjan sivuja. Toinen palanen muistuttaa jo enemmän luvattua, mutta mahtaako tässä luettu teksti jo vaikuttaa makunystyröihin? Olen maistavinani päärynän ja kuivatut luumut, vaikka molemmat maut ovatkin varsin mietoja. Itse asiassa kaikki suklaan maut ovat melko mietoja, mutta koska nautin koostumuksesta niin paljon, ei miedoksi jäävät mautkaan häiritse. Maisteltuani muutaman palasen tätä suklaata maistan yhtäkkiä jotain mustapippuria muistuttavaa. Yllättävää, mutta ihan tervetullutta. Varsinkin kun maku vain pikaisesti käväisi esillä (ei, en ole syönyt mitään pippurista tänään).

Jälkimaku on mieto eikä merkittävästi poikkea hetki sitten koetusta varsinaisesta mausta. Kuvittelen maistavani jälkimaussa kaakaovoin, mutta koska kaakaovoi on tässä vaiheessa jo aika hajuton ja mauton sen täytyi olla jotain muuta.

Ainesosat: Kaakaomassa, kaakaovoi & raakaruokosokeri

origbeans-papua-kerafat-68

Vastaa