Chocolate Tree Madagascar Ambanja 100%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

choctree-madagascar-100Eivätkö olekin nämä Chocolate Treen kääreet kutakuinkin kauneimpia koskaan? Jos olisin nuori tyttö, haluaisin tämän todennäköisesti tapetiksi. Mutta jopa keski-ikäisenä miehenä (mieleltään toki nuori) ne näyttävät hienoilta. Väritkin ilahduttavat. Levyt (pakkauksessa on kaksi) näyttävät myös kivoilta. Palasissa on kukkaisia kaiverruksia ja niiden paksuuskin vaihtelee. Hienonhienoa, loppuun asti!

Tuoksu on erittäin vahva. Haistan oluen! Enkä ole vielä edes vienyt suklaata nenäni lähelle. Mielenkiintoista… Tarkemmin nuuhkiessa huomaan hieman hedelmäisyyttä, mutta en niin paljon kuin olisin odottanut madagaskarilaiselta kaakaolta. Ehkäpä suklaan tummat voimat huijjaavat minua… Ehkä eniten minua yllättää se, että suklaa ei tuoksu lainkaan kitkerältä tai tunkkaiselta. Odotin tunkkaisuutta, mutta tämä tuoksuu varsin hyvältä suklaalta.

Suklaa sulaa helposti ERITTÄIN paksuksi suklaamassaksi, joka hiljalleen löytää tiensä kaikkiin suuni onkaloihin ja kuoppiin. Se tarttuu hampaisiini kuin liima paperiin, mutta sulaa toki lopuksi pois. Suklaa on erittäin sileää, tässä ei ole lainkaan jauhoisuutta. Se kuitenkin kuivaa suutani siinä määrin, että ikenet huutavat kosteutta, kenties maidon muodossa?

Niin, olen maistanut muutamaa 100% suklaata aiemminkin. Kaikki muut ennen tätä olen maistanut aikana, jolloin en yleensäkään pitänyt tummasta suklaasta. Syy siihen, miksi minun juuri nyt piti saada tätä suklaata on siinä, että tämä on sekoitus madagaskarilaista Criollo- ja Trinitario-kaakaopapua. Jos olet lukenut arvioitani aiemmin, olet ehkä huomannut, että pidän madagaskarilaisen kaakaon hedelmäisistä vivahteista ja toivoinkin, että ne hedelmäisyydet olisivat myös löytäneet tiensä tähän tummista tummimpaan.

Ja sitten parhaimpaan vaiheeseen, maisteluun. Aluksi suklaasta löytyy hedelmäistä ja hapokasta makua, ihan kuten olin toivonut. Mutta ei siinä vielä kaikki! Maistettavana on nyt kuitenkin 100% suklaa ja sen kyllä huomaa maustakin. Toinen palanen suklaata on jo melkein liikaa. Ei enää hedelmäisyyttä, ei iloisuutta, eikä muitakaan hymynaamoja! Naamani vääntyy mitä moninaisimpiin ilmeisiin, eikä mikään niistä ole positiivinen. Tämä on liian tummaa minulle. Mutta! Ja tämä on ISO mutta. Tämä on parasta 100% suklaata jota olen maistanut, selvästi. Valitettavasti se ei kuitenkaan merkkaa paljoa, koska inhosin niitä aiempiä. Sori!

No mitäpä tästä jälkimausta voisi sanoa… Se on parempi kuin toisen suklaapalan varsinainen maku. Se on myös aivan liian kitkerä ja kuiva ollakseen nautittava. Ymmärrät varmasti mitä tarkoitan. Ei ole tarvetta lyödä lyötyä.

Niin, tiedän kyllä, että Skotlanti on edelleen osa Iso-Britanniaa.

Ainesosa: luomu kaakaomassa

Vastaa