Chocolate Makers Awajun 80%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämä on ensikosketukseni tähän hollantilaiseen valmistajaan ja heidän suklaaseen. Heidän nettisivuillaan ei lue sanaakaan millään ymmärtämälläni kielellä, joten sieltä on ihan turha tietoja etsiä. Kääreet ovat harmaasävyiset ja ihan tyylikkäät, mutta minulla tulee tuosta ihmishahmosta väistämättä mieleen orja, vaikka kyseessä varmaan onkin joku Inka- tai Atsteekkijehu. Itse suklaalevy näyttää varsin tylsältä ja olenkin nähnyt ainakin muutaman suklaavalmistajan käyttävän samaa muottia. Pisteet kääreet-levy 9-6.

Huoneeseen leviävä suklainen tuoksu voipaperisia kääreitä avatessa on jotain aivan uskomatonta. En voi olla hymyilemättä. Kun sitten tarkemmin nuuhkin suklaata huomaan tuoksun olevan melkein yhtä hyvä, mutta siitä löytyy jo kitkerämpiä tuoksuja eikä tuoksu ole enää ihan niin huumaava.

Tämä on todella sileää ja sulaa suussa juuri oikealla nopeudella. Koostumus on hieman “liukas”, joka saattaa merkitä esimerkiksi runsaampaa kaakovoin suhdetta -massaan. Se voi toki merkitä muitakin asioita, en ole suklaan valmistaja, mutta pääasia onkin että nautin koostumuksesta. Koostumus onkin tämän suklaan paras puoli.

Mainitsinko jo että tämä suklaa on valmistettu perulaisista Criollo-pavuista? Sana Criollo nostattaa väkisinkin jonkinlaisia odotuksia, koska sitä ei näe edes täällä omissa nurkissa joka päivä. Olen erittäin iloinen huomatessani että odotukseni oli oikeutettu. Vaikka tämä suklaa on kaakaopitoisuudeltaan 80% eli 5-10% korkeampi kuin nautintokynnykseni yleensä, on maku erittäin miellyttävä ja jopa mieto. Kitkeryyttä on vain lievästi. Luulin ensimmäistä palasta maistaessani maistavani jotain hedelmäistä, mutta nyt kolmannen rivin kohdalla sitä ei enää tunnu. Välillä esillä pilkahtaa kuitenkin pieni hapokas ja hedelmäinen maku.

Jälkimaku on selvästi makua kitkerämpi, enkä maista tässä vaiheessa juuri muuta kuin kitkeryyden. Harmi. Jos jälkimakua ei huomioida niin tämä oli erittäin miellyttävä tapa tutustua tämän valmistaja suklaaseen. Dank je!

Ainesosat: Kaakaomassa, sokeri & kaakaovoi

choc-makers-awajun-80

Vastaa