Ara Chocolat Trincheras 75%

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Tämä on neljäs ja viimeinen Ara Chocolat’n laatusuklaasarjassa ilman lisukkeita. Olen aiemmin nauttinut Madagaskarilaisesta suunnattomasti, Meksikolaisesta suuresti ja syönyt Equadorilaista. Tällä kertaa kaakao tulee Venezuelasta ja sen kerrotaan olevan lajikkeeltaan Trinitariota, mutta varsin lähellä Criolloa.

Kääreet tässä patukassa-joka-ei-ole-patukka on identtinen muiden tuotesarjan suklaiden kanssa, poislukien väri, joka tässä on siis vihreä. Tuoksussa on aavistus hedelmäisyyttä ja anista. Mikään tuoksu ei ole kovin voimakas ja on todella vaikea tuoksun perusteella arvailla miltä suklaa saattaisi maistua. Onneksi minun ei tarvitsekaan tyytyä arvailuun.

Koostumus ei juuri eroa muista tuotesarjan suklaista. Tai no, ehkäpä suussa sulanut suklaa tarttuu hampaisiin ja kitalakeen tiukemmin kuin aiemmat. Tai näin ainakin kuvittelen, sillä edellisistä maisteluista on vierähtänyt jo tovi. Paha mennä pelkästään muistin varassa kommentoimaan suuremmalla varmuudella.

Maku on aluksi hieman hedelmäinen mutta jo viiden sekunnin jälkeen voimakas kitkeryys ilmaantuu. Tokihan tuo voi johtua siitäkin, että en ole syönyt tummaa suklaata muutamaan päivään (mites noin pääsi käymään), joten otan toisenkin palasen. Kitkeryyttä löytyy tästäkin, mutta ei samassa määrin kun aiemmin. Kolmannen palasen kohdalla huomaan suun tuntuvan varsin kuivalta. Mahtaako olla seurausta kaakaomassan ja kaakaovoin keskinäisestä määräsuhteesta, joka tässä kallistuisi massan puolelle? Arvioin tämän puolitumma+ suklaaksi. Ei tämä kaikista kitkerin tumma suklaa ole, mutta ei missään nimessä sellainen jolla maitosuklaafanien kannattaa aloittaa siirtyminen tummien suklaiden maailmaan. Toivon että suklaassa olisi jokin “juju”. Onhan tämä ihan ok, mutta ei mitään sellaista mieleenjäävää jota kaipaisin.

Jälkimaku on enemmänkin tunnetta kuin makua. Suussa on “tumma” fiilis, mutta ei varsinaista makua kitkeryyden ohella. Suuta kuivaa edelleen ja mieli tekee kylmää maitolasillista. Jälkimaun viimeisinä vivahteina tunnen jostakin syystä kielen kärjessä pientä kihelmöintiä.

Ainesosat: Kaakaomassa, ruokosokeri & kaakaovoi

ara-chocolat-trincheras-75

Vastaa